SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

V prodaji monografija »Velenje – stoletje na razglednicah«

5. 10. 2009

Ob občinskem prazniku in 50-letnici odprtja mestnega središča je Mestna občina Velenje izdala monografijo Velenje stoletje na razglednicah. Knjiga je izšla v zbirki Dom in misel pri Velenjski knjižni fundaciji v nakladi 1000 izvodov.

Monografija je naprodaj v Turistično informacijskem centru Velenje (Rdeča dvorana), v Muzeju Velenje na Velenjskem gradu in v knjigarni Kulturnica na Cankarjevi cesti v Velenju. Ker je knjigo subvencionirala Mestna občina Velenje, je njena prodajna cena zelo ugodna - le 12 evrov.

Zajetno monografijo velenjskih razglednic, ki predstavljajo prvovrsten zgodovinski in domoznanski dokumentarni vir, je pripravil, uredil in komentiral zgodovinar Vinko Mihelak, kustos Muzeja Velenje. Monografija, ki obsega 248 strani je razdeljena na pet poglavij UVOD, OB SVITU STOLETJA (Velenje od 1900 do 1918), PREMOG JE LUČ (Velenje od 1918 do 1945), MESTO V PARKU (Velenje od 1945 do 1969) in MLADO MESTO MLADIH (Velenje od 1969 do 1999).

Novo monografijo o Velenju je oblikoval Stane Hafner, javnosti pa smo jo prvič predstavili 25. septembra na Velenjskem gradu.


Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji