Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Lokalc

"Lokalc" je brezplačna storitev javnega prevoza v Mestni občini Velenje, ki jo izvajamo s posebnimi avtobusi rumene barve.

Lokalc  vozi po petih progah: rumeni, rdeči, modri, zeleni, oranžni in posebna proga do pokopališča Podkraj. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje. Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Na rumeni progi je interval voženj med tednom v najbolj obremenjenih urah na 15 min. V času, ko je potnikov manj,  je interval voženj na 30 min. Na rumeni progi vozi Lokalc ob sobotah od 7. do 14. ure (interval voženj je na 1 uro). Po rdeči progi vozi Lokalc med tednom štirikrat dopoldan in štirikrat popoldan (pokopališče Podkraj).

Med tednom Lokalc vozi tudi v KS Vinska Gora, KS Konovo, KS Hrastovec–Škale in KS Šentilj (dve vožnji dopoldan in dve popoldan). Ob nedeljah in praznikih LOKALC - razen v juliju in avgustu na Rumeni progi, ne vozi.

Storitev Mestni potniški promet – Lokalc - brezplačni avtobusni prevoz za občanke in občane Mestne občine Velenje smo uvedli leta 2008.

Vprašanja in pobude glede Lokalca lahko posredujete na brezplačno telefonsko številko 080 88 09 ali na e-naslov lokalc@velenje.si.


Julija in avgusta 2022 z Lokalcem do jezer tudi ob vikendih

Uprava Mestne občine Velenje si z različnimi ukrepi želi zmanjšati število avtomobilov na cestah in spodbuja trajnostno mobilnost. Želimo, da se čim več obiskovalcev Velenjske plaže in Viste do območja jezer odpravi peš, s kolesi ali z Lokalcem. Zato bomo tudi letos v juliju in avgustu na rumeni progi ob sobotah čas vožnje Lokalca podaljšali do večera in omogočili prevoze z Lokalcem tudi ob nedeljah. Že od te sobote naprej bo brezplačen avtobus Lokalc ob vikendih vozil od 8. ure dalje iz Avtobusne postaje Velenje do Restavracije jezero. Zadnji Lokalc se bo proti mestu odpeljal ob 19.28.  

VELENJSKA PLAŽA - VOZNI RED 2022  


Zloženka "Lokalc v mestu in okolici 2021" - vozni redi, prikaz tras, postajališč ...  
Novembra 2018 smo v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije v okviru projekta ASTUS pričeli zagotavljati prikaze voznih redov Lokalca tudi v aplikaciji Google maps. Klik na povezavo vas bo preusmeril na aplikacijo Google Maps, vi pa vanjo vpišite začetno in končno lokacijo, izberite ikono avtobusa, po kliku na podrobnosti prikazane poti pa se vam bodo izpisali časi prihodov na posamezna postajališča trenutnih voženj. 

Aplikacija s pikčasto črto prikaže najkrajšo pot, ki jo boste do postajališč Lokalca morali opraviti peš.

Navodila za uporabo je na tej povezavi.

Karta tras avtobusov Lokalca

Lokalc v Velenju vozi po petih progah: rdeči, rumeni (krožno v eno smer), modri, zeleni in oranžni. Ob progah je 43 postajališč.

Urnik rdeče proge

Urnik rumene proge

Urnik modre proge, 2022

Urnik zelene proge

Urnik oranžne proge

Urnik proge do pokopališča Podkraj

Vprašanja in pobude lahko posredujete na brezplačno telefonsko številko 080 88 09 ali na e-naslov lokalc@velenje.si.
KAMERAT - brezplačni prevozi starejših in gibalno oviranih