Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 26. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Gajin svet 2

Redna filmska predstava

Mladinska romantična komedija, 97 min (Slovenija)
Režija: Peter Bratuša
Igrajo: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas, Ajda Smrekar

  Kino Velenje (mala dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Risanje s svetlobo

Odprtje fotografske razstave Marjana Klepca in predstavitev njegove fotomonografije
Manj znano dejstvo je, da se dolgoletni direktor Rdeče dvorane Velenje, sedaj upokojenec, Marjan Klepec aktivno in strokovno ukvarja s fotografijo kot umetniškim in dokumentarnim žanrom. Za ta hobi mu je sedaj ostaja še več časa, ki ga je udejanjil z izdajo fotomonografije Spogledi z naravo in tudi s pričujočo razstavo z naslovom Risanje s svetlobo.
  Dom kulture Velenje (predddverje male dvorane)
  Prost vstop
Preberi več »

Mala mama

Filmsko gledališče (Petite maman)
Drama, 72 min (Francija)
Režija: Céline Sciamma
Igrajo: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne, Margot Abascal
  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

EFT tehnika: s tapkanjem do zdravja in boljšega življenja

EFT tehnika ali »tapkanje« kot se je uveljavilo med izvajalci in tistimi, ki so že slišali zanjo, je enostavno, a učinkovito orodje za vse, ki se soočajo s težavami v življenju ali ga želijo izboljšati. Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo izvedeti več o tehniki EFT in njeni uporabnosti v vsakdanjem življenju, saj bo tehniko EFT možno tudi praktično preizkusiti. Poleg tega bo predavatelj predstavil še krožek EFT, ki deluje v okviru Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje in v tem mesecu začenja s sedmim študijskim letom. Predavatelj: Adil Huselja, univ. dipl. sociolog, izvajalec EFT tehnike in soavtor knjige Kako je EFT spremenil moje življenje… in lahko tudi vaše I. in II. del. 
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

ZARADI BOLEZNI ODPADE - Tomi Purich Trio

Mozzajik Summer Festival 2022

KONCERT ZARADI BOLEZNI ODPADE.

Tomi Purich je v triu oživel etno-jazz projekt mešanice balkanske etno glasbe, jazzovske improvizacije in energičnih neparnih ritmov. Ideja za projekt je nastala leta 2006, ko je v veliki zasedbi avtorske kompozicije in priredbe predstavil na poletnih festivalih po Sloveniji in Italiji. Novembra 2018 je iz posnetega materiala izdal album #balkanjazz, ki združuje tradicionalne vzhodne zvoke Balkana in svobodo zahodnjaške jazzovske improvizacije. Svoj drugi album, #brkoman, je izdal že leto kasneje, vsebuje pa še več avtorskih kompozicij in priredb ljudsko-popularnih glasbenih stilov.

Tomi Purich Trio na koncertih obiskovalcem ponuja izviren zvok in unikatne ritme, ne glede na to, ali gre za priredbe tradicionalnih ljudskih napevov, za avtorske skladbe ali pa za priredbe popularnih pesmi. Zasedba navdušuje s koncerti po klubih, lokalih, festivalih in s posebno serijo koncertov, imenovano ''jazz med knjigami'', ki se dogajajo po knjižnicah.

  Max klub Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »