Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 23. avgust 2022

Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Torkove igrarije: Lutkovno gledališče Velenje

Poletje na travniku

S pomočjo lutkarjev Lutkovnega gledališča Velenje se bodo otroci lahko preizkusili v vlogi animatorjev lutk. Zabavne vaje za koncentracijo, glas, gib in improvizacijo – za vse veščine, ki jih mora obvladati lutkar.

Torkove igrarije bodo potekale med 10. in 12. uro ter med 17. in 19. uro.
V primeru slabega vremena Igrarije odpadejo.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

25.FMKK Homage velikanom: Okrogla miza o ravnanju z drevesi v urbanem okolju

25. Festival mladih kultur Kunigunda

Kulturno-izobraževalni projekt Homage velikanom ozavešča o vlogi dreves v urbanem okolju, s tem pa o pomenu trajnostnega ravnanja z njimi in skrbnega načrtovanja novih zasaditev. Ukvarja se s konflikti med drevesi in infrastrukturnimi potrebami, željami prebivalcev, stroški vzdrževanja in drugimi okoliščinami, ki pogosto prevagajo na tehtnici med ohranitvijo in odstranitvijo drevesa. Z okroglo mizo tehtno izbranih sogovornikov niza znanstvene argumente v prid ohranjanju dreves in išče strokovne odgovore na vprašanja javnosti v zvezi z negovanjem dreves in grmovnic ter novimi zasaditvami.Več na: https://kunigunda.si/

  Gimnazija
  Prost vstop
Preberi več »

25. FMKK Razstava: Srcozlom

Festival mladih kultur Kunigunda

Na letošnji WC-razstavi bodo na ogled srcozlomi! Srcozlom je kolektiven projekt uporabnikov in uporabnic Instagrama, ki so imeli, imajo, ali pa sumijo, da bodo imeli zlomljeno srce. S kombinacijo besedil in fotografij skuša zajeti občutke žalosti, ki jih povzročajo ljubezenske težave, podivjani kapitalizem ali neizbežna podnebna apokalipsa. Več na: https://kunigunda.si/

Poglej: https://www.instagram.com/srcozlom/


  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovor z Mitjo Konićem

Mitja Konić (1984, Slovenj Gradec) je zaključil študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pod mentorstvom profesorjev Gustava Gnamuša in Jožefa Muhoviča. Leta 2012 je bil nagrajen z ugledno štipendijo za umetnike DAAD, v okviru katere je med letoma 2012 in 2014 opravljal podiplomski mojstrski študij na Akademiji za likovno umetnost v Dresdnu. Njegov mentor je bil profesor za interdisciplinarno in eksperimentalno slikarstvo Christian Sery. V Dresdnu je ostal še nekaj let po zaključku magistrskega študija, nato pa se je preselil v bavarsko prestolnico, s katero še vedno ohranja vezi. Leta 2022 se je vrnil v domače Velenje.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: Kapučino band

Večeri v amfiteatru - Poletne kulturne prireditve

Kapučino band je štiričlanska zasedba prekaljenih, v Velenju znanih in uigranih glasbenikov, članov KUD Lipa Konovo, ki znajo še kako dobro poskrbeti za poletno plesno razvedrilo.

V primeru slabega vremena bo koncert odpadel.

  Velenjska promenada (Amfiteater)
  Prost vstop
Preberi več »

25. FMKK Koncert: Širom, Angata Fo

Festival mladih kultur Kunigunda

Vodilo Širom je prepletanje glasbenih pristopov in orodij, zgodovin zvena ter čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Ustvarjajo stilsko homogen izraz, razpet med široko polje ljudskih zvenov in sodobnih akustično-rockerskih meditacij. Zasedba AngataFo je nastala iz želje igranju in poustvarjanju tradicionalnih afriških melodij. Njihova glasba je zmes starodavnih afriških melodij, eksotičnih ritmik, modernega avtorskega pristopa z aranžmaji in virtuoznih solov. Več na: https://kunigunda.si/.


  Pekarna (Stari trg 17)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »