Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 30. julij 2022

Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Ves svet je marmelada - ODPOVEDANO

Zaradi slabega vremena je predstava odpovedana.
Sobotne lutkarije - Poletje na travniku
Igrana predstava Pripovednega gledališča gdč. Bazilike

Zaradi slabega vremena je predstava odpovedana.
  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Festival nasedlega kita

Neki poletnega

Ekološko-glasbeni Festival nasedlega kita, ob idilični lokaciji Velenjskega jezera, bo potekal 30. julija od 14. ure dalje v Letnem kinu v Velenju. Ekipa prostovoljcev letos organizira že 11. festival nasedlega kita, ki tako kot vsako leto poteka zadnjo soboto v juliju.

Ekološko-umetniški segment festivala spodbuja in prikazuje ekološko ozaveščenost mladih, ki tekom popoldneva izdelujejo inštalacije nasedlih kitov iz strogo odpadnih materialov. Z inštalacijami nasedlih kitov, ki jih izdelujejo tako umetniške kot rekreativne ekipe, skupaj opozarjajo, da tudi ko odpadke komunalna podjetja odpeljejo iz naše bližine, so ta še vedno prisotna, nekatera tudi po več let. Inštalacije tekom dneva in večera krasijo prizorišče.

Festival je čez dan namenjen tudi otrokom. Zanje so pripravljene ekološke delavnice in spoznavanje “re-use” uporabe za umetniška dela ter kamišibaj predstava.

Zvečer se festival prevesi v glasbeni segment, kjer sodelujejo tako neuveljavljeni, kot že uveljavljeni glasbeni izvajalci različnih žanrov.  Letošnji izvajalci so: Pantaloons, Oyng!, Toljo, Jerpa in residenčni FNK Crew.

  Letni kino ob Škalskem jezeru
  Prost vstop
Preberi več »

Jurski svet: Prevlada, 3D

Redna filmska predstava (Jurassic World Dominion)

Epska akcijska avantura, 146 min (ZDA)
Režija: Colin Trevorrow
Igrajo: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, BD Wong, Omar Sy, Isabella Sermon, Campbell Scott, Justice Smith, Scott Haze, Dichen Lachman, Daniella Pineda

  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR (3D očala: 2 EUR)
Preberi več »

Top Gun: Maverick

Redna filmska predstava (Top Gun: Maverick)
Akcijska drama, 131 min (ZDA)
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Miles Teller

  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, Gimnazija ŠC Velenje

Na razstavi se bodo predstavili dijaki umetniške gimnazije s svojimi likovnimi deli, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, plastično oblikovanje, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine.

Mentorice: Nataša Tajnik Stupar, Aleksandra Dolenec Gojević in Uršula Skornšek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz zbirke zbiratelja Frenka Špilerja: od starih knjig, razglednic in fotografij do poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev

Čez poletje bo na domoznanskem razstavišču v Mestni knjižnici Velenje razstavljal Frenk Špiler. Dolgoletni zbiratelj z obsežno zbirko starih knjig, razglednic, kovancev in tudi srednjeveških muzejskih artefaktov, je za razstavo pripravil izbor iz njegove zbirke razglednic in fotografij Velenja, turističnih publikacij o Šaleški dolini ter poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev. Na razstavi bodo tudi stare knjige o Šaleški dolini in nekdanji kovanci ter stari predmeti.  
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »