Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 1. marec 2022

Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
April 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

AKTIVNOSTI DRUŠTVA UPOKOJENCEV VELENJE S CENTROM ZA KREPITEV ZDRAVJA

AKTIVNOSTI S CENTROM ZA KREPITEV ZDRAVJA ZD VELENJE

DEJAVNIKI TVEGANJA (KRVNI SLADKOR, KRVNI TLAK, MAŠČOBE V KRVI) PREDAVANJE IN DELAVNICA)
  PROSTORI DRUŠTVA UPOKOJENCEV VELENJE
  Prost vstop
Preberi več »

Zimski počitniški živ-žav v Vili Rožle

Hip hura, zdaj bo pa zabava! Leto je naokoli in spet je pustni čas. Pustni torek bomo preživeli norčavo in veselo. Posladkali se bomo s krofi. Izdelali bomo pisane živalske maske, se prelevili v čarovnice, kralje in princeske ter se poigrali s superjunaki.


  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Pust, pust, krivih ust - družinsko pustno rajanje

Veliko družinsko pustno rajanje

Pustne maske, pozor! Na družinskem  pustnem rajanju se bomo letos lahko končno spet družili v živo, seveda kostumirani in čisto drugačni! Za pravi pustni živ žav bosta poskrbela DJ Mrky in Andreja – 2Party. Tudi tokrat bomo nagradili najizvirnejše pustne maske – razglasitev zmagovalcev bo pod strogim očesom pustne komisije potekala ob 17. uri. Ker smo v nošenju mask tako ali tako že neprekosljivi, bomo vsem najmlajšim šemam podarili slasten krof!

V primeru slabega vremena bomo organizirali virtualno pustno rajanje, ki ga boste lahko spremljali preko FB profilov vseh organizatorjev.

Pustovanje organizirajo Festival Velenje, Mestna občina Velenje, MZPM Velenje, MC Velenje, Rdeča dvorana, Zavod za turizem Šaleške doline in Turistična zveza Velenje.

  Mestno otroško igrišče
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po Velenjskem gradu

Prvi torek v mesecu Muzej Velenje vabi na brezplačno javno vodstvo po Velenjskem gradu.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Šola čarobnih živali

Počitniški kino (Die Schule der magischen Tiere)
Družinska avantura, 93 min (NEM)
Režija: Gregor Schnitzler
Igrajo: Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl. Milan Peschel

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Katja Felle, 500 GB

Slikarka Katja Felle je po študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani izobraževanje nadaljevala v Berlinu, trenutno pa živi v Parizu. Delovala je v umetniški skupin 3kolektiv, ki je odmevno vstopila v slovensko alternativno sceno. Z različnimi projekti, od slikarstva, instalacij, videa, gobelinov in računalniških grafik preizprašuje sebe in javnost, kako se pogrezamo v pasti agresivnosti tehnologij.


  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

V iskanju figure

Likovna dela predstavljajo učenci Osnovne šole  Gorica Velenje (od 4. do 9. razreda), ki so ustvarjali v različnih likovnih tehnikah upodabljanja človeške figure pod mentorstvom likovne pedagoginje Saše Šižgorič.

Razstava bo na ogled v februarju in marcu 2022.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

KAJUH 100 LET - Priložnostna grafična podoba

V Mestni knjižnici Šoštanj ob obletnici smrti Karla Destovnika - Kajuha razstavljamo predstavitev idejne zasnove in osnovnih elementov priložnostne grafične podobe KAJUH 100 LET, ki je skozi sodoben likovni pristop vizualno opremila 100. obletnico rojstva pesnika prihodnosti in človekoljuba Karla Destovnika-Kajuha. Podobo so v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in občino Šoštanj zasnovali v kreativni platformi Opa!celica.

Priložnostna grafična podoba vključuje elemente, ki izražajo optimizem, se spogledujejo z digitalnim svetom in pripovedujejo zgodbe skozi ilustrativne kompozicije. Obenem pa ob podpori barvite svežine ter prepletu retro-modernih črkovnih tipografij poezija ikoničnega Kajuha sproščeno vstopa v svet mlajših generacij.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »