Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 12. november 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Martinovanje pred Vilo Bianco - ODPOVEDANO

Martinovanje na prostem pred Vilo Bianca
Za vinogradnike in ostale ljubitelje žlahtne kapljice bodo novembrski dnevi v znamenju njihovega osrednjega praznika - martinovega.
S svojimi vini se bodo na Martinovanju pred Vilo Bianca predstavili vinarji iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije, za hrano bo skrbel Bistro Bianca. 

Prijazno vabljeni.
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Martinovanje pred Vilo Bianca - ODPOVEDANO

Martinovanje na prostem pred Vilo Bianca
Za vinogradnike in ostale ljubitelje žlahtne kapljice bodo novembrski dnevi v znamenju njihovega osrednjega praznika - martinovega.
S svojimi vini se bodo na Martinovanju pred Vilo Bianca predstavili vinarji iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije.
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Sinoči v Sohu

Redna predstava (Last Night in Soho)
Misteriozni triler, 116 minut (ZDA)
Režija: Edgar Wright
Igrajo: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg


Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Mala terasa

Predstava je namenjena abonentom Zelenega abonmaja
Le za abonente Zelenega abonmaja.

Špas Teater
Besedilo: Kamenko Kesar
Režija: Jaša Jamnik
Igrata: Gorka Berden, Jaša Jamnik
Band: Eva Boto, Tomi Purić, Janez Skaza, Aleš Ogrin

Ker predstava Lunapark Kuga zaradi bolezni žal odpade, smo kot nadomestno predstavo za vas izbrali koncertno komedijo Mala terasa, ki se ponaša z glasbenimi vložki odlične Eve Boto in Tomi Purich banda.

Na željo občinstva so na odru zaživele humorne knjižne uspešnice dolgoletnega pisca nedeljskih humornih blogov Kamenka Kesarja, ki bralce spravljajo v salve smeha!
Izjemna igralca, Gorka Berden in Jaša Jamnik, sta skočila v čevlje zaljubljenih zakoncev in v predstavi navdušujeta z zakonskimi in žgečkljivimi zapleti, ki jih vsi poznamo, a si o njih ne drznemo glasno govoriti. Bosta potrdila, da ima žena res vedno prav? Obeta sem vam čudovit, gledališko-glasbeni, dva v enem, večer!

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba mask.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Mešalnica24

Mešalnica24 pripravlja v klasičnem načinu odprte mešalne mize (open decks) za kogarkoli, ki se navdušuje nad DJ mixanjem.

S prijavo v zasebnem sporočilu na Facebook strani:Mešalnica24,  si zagotoviš svoj čas za set, vrstni red pa bo objavljen, ko se časovnica zapolni. 
Za opremo se dogovarjamo sproti, seveda lahko s seboj prineseš tudi svojo.
Za več informacij piši v zasebno sporočilo na strani Mešalnica24.
  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  PCT
Preberi več »

Lunapark Kuga - ODPADE (datum in ura nadomestne predstave Mala terasa ostajata nespremenjena)

Zeleni abonma

Predstava zaradi bolezni odpade. Kot nadomestno predstavo smo za vas izbrali koncertno komedijo Mala terasa. Datum in ura predstave ostajata nespremenjena.

Mestno gledališče Ptuj
Kabaret
Igrajo: Jure Ivanušič, Maja Pihler Stermecki - Bilbi, Nenad Nešo Tokalić, Gorazd Žilavec
Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Lunapark KUGA je preplet kabareja, uličnega gledališča in plesne predstave. Niza množico slik in prizorov, ki na grotesken, burlesken in parodičen način govori o nalezljivem virusu. Od srednjeveške kuge do aktualne korone.
Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  ,
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Lepi kamen – Šoštanj 110

Aleksander Kavčnik se ob občinskem prazniku MO Šoštanj in 110. obletnici pridobitve mestnih pravic Šoštanja predstavlja s serijo fotografij. Vse fotografije so bile posnete z mobilnim telefonom Huawei P30 Pro.

Razstava bo na ogled do konca novembra.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »