Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 26. avgust 2021

Avgust 2021
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
September 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Ogled Velenjskega gradu s pasjimi prijatelji

Na Velenjskem gradu bodo pripravili voden ogled muzejskih razstav za vodnike psov in njihove pasje prijatelje. Ogleda se lahko udeležijo tudi vsi ostali, ki jih zanima, kako izgleda obisk muzeja s psom.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru

Večeri v amfiteatru: TD ŠALEK - PLESNA SKUPINA ŠALEŠKA GOSPODA

So skupina 15 članov ljubiteljev plesa, ki deluje pod okriljem plesne skupine Šaleška gospoda TD Šalek iz Velenja. Plesali bodo historične plese iz obdobja 15. in 16. stoletja. 

  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

Citrarski festival Prešmentane citre 2021

Citrarski večer s triom Ubrane strune in Dejanom Praprotnikom

Tudi letošnji citrarski festival bo združen v en večer brez tujih citrarskih gostov, citre pa bodo v Velenju spet zapele ob dveh izvajalcih.
Izjemne slovenske citrarje bo predstavljal Dejan Praprotnik, uveljavljen citrar, ki je že navduševal obiskovalce našega festivala tako v duetu kot s solo nastopi. S citrami je v zadnjih 30 letih nastopal že več kot tisočkrat. Z njimi je lansko leto osvojil Triglav in na njem tudi zaigral. Na vrh je prišel kar preko zahtevne plezalne slovenske smeri. Na očaku je seveda najbolj zazvenela himna naše najvišje gore Oj, Triglav moj dom …
V večernem programu bo nastopil še trio Ubrane strune iz Griž, ki prisega na strunske instrumente, citre, kitaro in bas kitaro. Skupina deluje od leta 1982. Na njihovo pobudo so se leta 1986 v njihovem kraju začela prepoznavna srečanja citrarjev – revija Zlate citre. Zasedbo zdaj že nekaj let sestavljajo Božo Trnovšek – citre in vokal, Januš Grobelnik – kitara, vokal in Tilen Trnovšek  – bas kitara in trobenta. Člani tria so nepogrešljivi na kulturnih in družabnih dogodkih v domačem kraju, po Savinjski dolini in tudi širše. Ohranjajo tradicijo ljudskega muziciranja in prepevanja, lotijo pa se tudi kakšne popevke in starejših narodno-zabavnih viž.

Zaradi slabe vremenske napovedi v večernih urah bo koncert v Domu kulture Velenje.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nagajiva pomlad

Izdelke na temo pomlad so ustvarjali otroci iz Vrtca Šoštanj, stari od 4 do 6 let. Pri ustvarjanju so nadvse uživali in bili zelo domiselni.
  Knjižnica Velenje (Mestna knjižnica Šoštanj, otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Trije metulji

Izložbeno okno knjižnice so s svojimi izdelki osvežili Oranžni in Rdeči palčki (otroci, stari 4-6 let) iz Vrtca Sonček Šmartno ob Paki s pomočjo svojih vzgojiteljic.
  Knjižnica Velenje (Knjižnica Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava dijakov Gimnazije Velenje – likovna smer

Postavitev v Mladinskem razstavišču Knjižnice Velenje predstavlja izbor ustvarjalnosti dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje. Tokratni izdelki so posebni, saj so nastali v času pouka na daljavo, ko so se tradicionalnim metodam poučevanja, ustvarjanja in komuniciranja pridružile še alternativne spletne različice. Posebne okoliščine so oblikovale tudi teme, razmišljanja in čutenja ustvarjalcev in pustile svojo sled na dijaških izdelkih. 
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Poletje sončnih žarkov

Letošnje poletje bo v znamenju sonca. Naj se vas dotaknejo zgodbe iz knjig, pesmi in filmov. Naj se vas dotakne toplota sončnih žarkov.

Avtorica razstave je Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (Mestna knjižnica Šoštanj)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Leto Josipa Jurčiča 2021

V letu 2021 se spominjamo 140. obletnice smrti Josipa Jurčiča (4. 3. 1844 – 3. 5. 1881), slovenskega pisatelja, pesnika in časnikarja, avtorja prvega slovenskega romana Deseti brat, ki je bil ena od osrednjih kulturnih in političnih oseb druge polovice 19. stoletja. 
  Knjižnica Velenje (Mestna knjižnica Šoštanj)
  Prost vstop
Preberi več »