SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - December 2020

December 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
Januar 2021
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Virtualni prihod dedka Mraza v Šaleško dolino

Čarobni december 2020

Letos na nekoliko drugačen način, a dedek Mraz vseeno naznanja svoj prihod!
V sklopu letošnjega Čarobnega decembra vas vabimo na virtualni prihod dedka Mraza, ki bo potekal v četrtek, 10. 12. 2020, ob 17:45.

Njegov virtualni prihod si lahko ogledate na Vaši televiziji (VTV), na spletnih platformah Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje (MZPM) ter na spletnih platformah Mestne občine Velenje.

Dogodek organizira MZPM Velenje.

Najdete ga tudi TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 1. del

Čarobni december 2020

Hohoho, dragi otroci!

Ker vas letos ne morem obiskati tako na blizu, vam že takoj obljubim, da vas bom na skrivaj obiskal ponoči. Vseeno pa sem se odločil, da vas letos pobožam na prav poseben način – z zgodbico o junakinji, ki jo dobro poznate, z zgodbo o Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ker imate v Velenju največji Pikin festival, se mi je zdela njena zgodba še kako primerna za letošnje praznike, govori tudi o božičnem času in o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano? Tako bomo ob pripovedovanju preživeli tri večere zapored - in zaključili bomo ravno dan pred božičnim večerom - saj razumete, to je dan, ko imam daleč največ dela v letu! Tudi drugih otroških predstav in delavnic bo te dni veliko po omrežjih, zato vam ne bi smelo biti dolgčas, za to bo poskrbel tudi Festival Velenje.

Bodite zdravi - skupaj z vašimi starši, dedki in babicami, tudi sam se moram že malo čuvati, saj sem že precej star, načrtov in želja pa imam še zvrhan koš!

Uživajte v poslušanju in preživite praznike v najlepši družbi!

    Vaš Božiček

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali v ponedeljek, torek in sredo od 18. ure dalje na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 2. del

Čarobni december 2020

Dragi otroci,

letos vas bo Božiček pobožal na prav poseben način - prebral vam bo zgodbo o neustavljivi, igrivi, eni in edini Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ste prepoznali čudovito ilustracijo Marlenke Stupice? Ker imamo v Velenju največji Pikin festival, je to kar prava izbira, zgodba pa tudi govori o božičnem času in še o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano? Tako bomo ob pripovedovanju preživeli še današnji in jutrišnji večer.

Uživajte v poslušanju in preživite praznike v najlepši družbi!

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali v torek in sredo od 18. ure dalje na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 3. del

Čarobni december 2020

Dragi otroci,

letos vam Božiček prebira zgodbo o neustavljivi, igrivi, eni in edini Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ste prepoznali čudovito ilustracijo Marlenke Stupice? Ker imamo v Velenju največji Pikin festival, je to kar prava izbira, zgodba pa tudi govori o božičnem času in še o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano?

Za konec naj vam zaželimo, dragi otroci, da bi bili pridni kot Tomaž in Anica, navihani kot Pika Nogavička, predvsem pa vsi skupaj, otroci, mamice, očki, babice in dedki - zdravi, za naprej in nazaj!

Želimo vam lep božič in čudovite praznike ter srečno prihajajoče leto!

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Praznični črkolov

Čarobni december 2020

Praznični črkolov bo v mestno središče ves mesec na sprehod vabil družine, ki bodo z iskanjem črk po posameznih postajah iskale geslo, letos še prav posebej pomenljivo. Družinska praznična pot, ki se bo začela in končala na Titovem trgu, bo časovno in vsebinsko nezahtevna, postaje pa bodo praznično okrašene.
Na petih postajah bodo na paletah izpisane naloge za obiskovalca. Črke najdene na majhnih smrečicah bodo tvorile rešitev po opravljeni poti. Pot se začne pri kipu Rudarja na Titovem trgu, zaključi pa pri prazničnem napisu Velenje, ki je postavljen pri kipu Onemele puške.

  Titov trg
  vstop prost
Preberi več »