SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - November 2020

November 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
December 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Neki kratkega za boljše počutje

Smo spet za Neki kratkega?
Drugi val je tu, druga runda tudi!

Klub eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub v sodelovanju z društvi in posamezniki selimo dogodke na splet in se družimo z vami kar pri vas doma!

NEKI KRATKEGA ZA BOLJŠE POČUTJE

S psihologinjo Brigito Šinigoj smo posneli pogovor na temo dobrega počutja v teh
nenavadnih časih izolacije, negotovosti in ob omejitvah socialnih stikov.
Odgovorila je na vaša vprašanja na temo drog, nespečnosti, nezdravih odnosov, o težkih situacijah doma in podobno.
Predstavila je tudi telefon #eMCepomaga in podporno skupino za pomoč svojcem oseb s težavami v duševnem zdravju, izvedeli pa smo tudi kaj o njej kot najstnici in o Brigiti danes. :)

Pogovor vodi Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja.

Vabljeni k poslušanju!

Za podporo hvala Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Velenje.
  Spletno preko Facebook profila Klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Neki fajnega s Tonske (COGO)

Drugi val je tu, druga runda kratkih tudi!

Klub eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub v sodelovanju z društvi in posamezniki selimo dogodke na splet in se družimo z vami kar pri vas doma!

NEKI FAJNEGA S TONSKE (COGO)

"Antonio Križnič z umetniškim imenom Tonske je skladatelj in izvajalec elektronske glasbe, strokovnjak za programsko opremo za ustvarjanje najrazličnejših zvočnih struktur ter tenkočuten oblikovalec zvoka. Izpopolnil je kompleksnost kreiranja elektronske glasbe, ki jo zaznamujejo globina, intenzivnost in osredotočenost na detajle. Skozi svojo lastno glasbeno vizijo teži k bolj futurističnim smernicam atmosferične elektronike, ki s svojo eksperimentalno elastičnostjo dosega najvišje standarde kakovosti in inovativnosti."O DRUŠTVU COGO
Društvo Cogo so leta 2008 ustanovili Josip Križnič, Antonio Križnič in Matija Vovk, trije somišljeniki, ki gojijo veliko ljubezen in spoštovanje do kulture elektronske glasbe in vsega kar je povezanega z njo. Skozi več kot desetletje dolgo delovanje je društvo Cogo poleg glasbenih dogodkov organiziralo in izpeljano večje število, kulturnih in izobraževalnih dogodkov na katerih so se predstavili domači in mednarodni umetniki.
  Pri vas doma. Dogodek bo dostopen na Facebook strani Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

Filmski večer: Ogled filma Velenjska mladina skozi čas

Dokumentarni film je nastal v sodelovanju s starejšimi avtorji, ki so svojo mladost preživljali v Velenju in mlajšimi avtorji, ki delujejo v različnih mladinskih organizacijah danes.

V istoimenski knjigi in filmu so prikazana mnenja več kot 30 intervjuvancev, slike arhivskih fotografij in posnetki številnih avtorjev in zbirateljev, ki prikazujejo poudarke mladinskih organizacij na območju Velenja od začetkov gradnje mesta pa do danes.

Prepričani smo, da boste videli kak znan obraz, zato vabljeni k ogledu :)

Link do filma objavimo na naših družbenih kanalih malo pred osmo.
  Pri tebi doma. Link bo objavljen na Facebook profilu Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

Neki kratkega s policistom

Iz Policijske postaje Velenje z nami odličen sogovornik, Uroš Medved, vodja policijskega okoliša.

Govorili smo med drugim o vsakdanu policista, kakšni so fizični in psihični naporni tega poklica, o drogah, preprodajalcih, hišnih preiskavah, o grožnjah policistom, o tem, če res "vse vejo" in ne ukrepajo, seveda tudi o protestih ter o tem, koliko ima realnost skupnega z akcijskimi filmi 😁

Pogovor vodi Tina Felicijan in Besedilnega ateljeja.


Klub eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub v sodelovanju z društvi in posamezniki selimo dogodke na splet in se družimo z vami kar pri vas doma.

Za podporo hvala Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Velenje.
  Pri tebi doma. Pogovor bomo objavili na Facebook strani Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

Neki norga z Ivčem

Drugi val je tu, druga runda kratkih tudi!Klub eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub v sodelovanju z društvi in posamezniki selimo dogodke na splet in se družimo z vami kar pri vas doma!

NEKI NORGA Z IVČEM 
Ivan Razbornik - Ivč je umetnik iz Koroškega društva Dnevna soba studio. Z glasbo se ukvarja že od malih nog, kot otrok je igral klavirsko harmoniko, bil je član rock banda Samsara, v katerem je igral bobne, v prostem času igra kitaro, piše besedila, ustvarja instrumentale, najbolj prepoznaven pa je po svojem repanju.Leta 2017 je izdal svoj prvenec Ivčtape, lani pa tudi Ivčtape vol. 2.
Ivč repa o raznolikih temah, o povsem vsakdanjih, političnih, ljubezenskih, nekatere njegove pesmi pa so tudi humorne.

Ka je Ivč, a boš prpelal še brata? 😉Smo slišali, da bomo slišali še Davida!
  Pri tebi doma! Live stream bomo prenašali na Facebook profilu Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

PRESTAVLJENO - Trenutek v zraku - Poledance plesna predstava

Premiera

KOREOGRAFIJA: Tanja Tajnik; Pipoca Academy

PLESALKE: Neža Apšner, Martina Knapp, Klara Oprešnik, Katja Štravs, Tanja Tajnik, Klavdija Žunković

IZVAJALEC: Pipoca Academy

KOPRODUCENT: Festival Velenje

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Neki Dancing Bear

Tokrat vam že drugo leto zapored pripravljamo plesno zabavo, ki združuje kvaliteto zlatih hitov eurodance-a iz 90ih in zgodnjih začetkov tretjega milenija ter udarnost, poskočnost ter presunljivost hardbass viž, ki prihajajo predvsem izza Karpatov. Tokrat bosta v back-to-back večeru DJ Matilda in De Viant DJ svoj repertoar sicer predstavila preko spletnih inštalacij, saj zaradi strogih omejitev, ki so posledica zelo hude zdravstvene situacije v državi in pomankanja postelj, izvedba dogodka v živo, žal ni mogoča. Bomo pa kakšen dan pred dogodkom objavili recept za pijačo "Zorro", ki je sicer pogoj za dostojno spremljanje dogodka, da si jo boste lahko pripravili sami doma.
  Pri tebi doma! Prenos dogodka bomo objavili na Facebook strani Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

Skupina za podporo žalujočim ob izgubi bližnje osebe

Skupina za podporo žalujočim ob izgubi bližnje osebe Skupina se sestaja vsak zadnji torek v mesecu ob 17.00 uri na sedežu odbora na Šaleški 2d, 3320 Velenje. Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave na velenje@hospic.si ali na GSM 051 415 447.

  sedež odbora Hospic, Šaleška 2d, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Neki kratkega s Tadi Tadijo

Tokrat bo naš gost raper Tadi Tada oziroma Velenjčan Damir Tadić.

Njegovo glasbeno udejstvovanje seže v prva leta po prelomu tisočletja, ko je deloval pod umetniškim imenom Nemir in v raznih hip hop zasedbah soustvarjal na lokalni sceni.

S prvim samostojnim albumom Boj za obstanek iz leta 2012 se je uveljavil tudi na širši slovenski sceni, od koder ga je poneslo na Balkan.

Ob albumu je namreč objavil tudi videospot za istoimenski komad, ki se je več tednov vrtel na glasbenih lestvicah MTV Adria. Takrat še kot Nemir je bil prvi raper iz Velenja, ki je osvojil nagrado MTV gold award za videospot in skladbo Dobri Momci, ki je nastala v sodelovanju z rojakoma Mrigom in Ghetom.

Zmagal je tudi na natečaju enega največjih hip hop festivalov na Balkanu Fresh Island in nastopil s svetovno znanima ameriškima izvajalcema Nas in Eve.

Nanizal je številne nastope in projekte s somišljeniki z lokalne in širše scene, v leto 2020 pa je vstopil z novim umetniškim imenom Tadi Tada in napovedal izid novega albuma s svežo glasbeno podobo. Ker album King Kong zaradi korona krizen ni doživel primerne premiere, ga bomo predstavili v današnjem pogovoru.

  Pri tebi doma! Pogovor bomo objavili na Facebook strani Klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključni spletni dogodek ERASMUS+ projekta MOVIE

Učenje s pomočjo filmov in slik je bila tema Erasmus+ projekta Movie. Kako učinkovito uporabiti že obstoječe posnetke, kako pripraviti nove in kako jih dobro integrirati v izobraževalne vsebine, smo spoznali v preteklih treh letih.

V petek, 27. 11. 2020 ob 14.00, bo tako potekal zaključni spletni dogodek ERASMUS+ projekta MOVIE. Na dogodku bodo predstavljeni tako projekt kot tudi izobraževalno gradivo, ki je nastalo v okviru projekta. Gradivo vsebuje koristne napotke, kako na enostaven način pripraviti kratek izobraževalni video, na kaj moramo biti pozorni pri snemanju, kako pripraviti scenarij in še več.

Udeležba na dogodku je brezplačna, udeleženci pa prejmejo tudi potrdilo.

Na dogodek se lahko registrirate na naslednji povezavi: https://bit.ly/MOVIEproject

Do spletnega dogodka pa dostopate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=ff9atsZctuQ&feature=youtu.be 
  brezplačna udeležba
Preberi več »