Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 27. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Vitamini, kje vse jih najdemo?

Vitamini so snovi, ki v telesu sodelujejo pri številnih procesih oz. reakcijah v telesu. Najbolj pomembno je, da uživamo dovolj pestro in raznoliko prehrano, saj le na takšen način v telo vnesemo dovolj vitaminov in mineralov. Vitamini sodelujejo na pri obnavljanju kože, višajo imunski sistem, skrbijo za pravilno delovanje živcev, možganov, nekateri vitamini pa celice varujejo tudi pred prostimi radikali. Na tokratni delavnici bomo pogledali v kateri hrani najdemo vitamine in kako jih najbolje nadomestimo, če nam jih primanjkuje.  
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Vse za vas, a nič namesto vas

Pogovorne delavnice za osebno rast
Na pogovornih delavnicah "Vse za vas, a nič namesto vas", ki potekajo vsakih 14 dni, obravnavamo različne teme, življenjske situacije in krepimo lastno moč za soočanje z vsakdanjimi življenjskimi izzivi.

Pogovorne delavnice vodi g. Bojan Krevh.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev posameznikove zgodbe

Zgodbe, ki jih piše življenje so res prvovrstne in vse se ne končajo s srečnim koncem. 
Središče medkulturnega dialoga Velenje vas vabi v sredo, 27. 11. 2019 ob 11.00, da nas obiščete na Ljudski univerzi Velenje, kjer boste slišali zgodbo o uspehu s srečnim koncem. Svojo zgodbo in pot nam bo predstavila Admira Robin.

Admira Robin je priseljenka iz Bosne, v Velenju živi od leta 2013. Na Ljudski univerzi Velenje je končala več izobraževalnih tečajev in delala tudi kot prostovoljka. Na takšen način je širila svojo socialno mrežo in se vedno bolj vključevala v slovensko družbo. 

Se vidimo v sredo.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Šivanje Unicefovih punčk iz cunj

Punčke iz cunj

V Večgeneracijskem centru Planet generacij se bomo pridružili projektu UNICEF-a Punčka iz cunj, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2003.

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij.

S projektom Punčka iz cunj se spodbuja tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je punčka našla nov dom in prispeva sredstva za cepljenje otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim.

Pridružite se nam!

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let.

Z vami bosta Nina Časl in Metka Pivk Srdič.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

V novembrski  Zeliščarni boste spoznali nabor zelišč, ki so primerna za zdravje telesa, uma, duše in duha, za ohranjanje in vzdrževanje ravnovesja, za nego in razvajanje skozi jesen. Zeliščarna je del projekta Zelena pismenost, ki je delno financiran s strani MOV. Vodi Kata Laštro, kreativna zeliščarica. V sodelovanju z DPM Levi breg.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Proslava ob 50-letnici MDI Šaleške doline Velenje

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Nataša Zupanc: Oblečena v kente

Knjiga Oblečena v kente avtorice Nataše Zupanc je  biografija njenega  triletnega življenja v Afriki. Knjiga se dotika prvinskega načina življenja v plemenski skupnosti, v kateri je bivala, njihov pogled na svet, kot tudi dotik mistike, ki ji je bil omogočen ravno zaradi ljubezni do temnopoltega šamana, ki je postal njen mož. Knjiga  vas bo popeljala v drug svet, na črno celino, kjer se prepletata sodobni in tradicionalni svet. Dostikrat mističen, skrivnosten, zavit v tančico nerazumljivega in nadnaravnega. Zgodba se odvija v Gani, v času, ki ga je preživela med domačini, vpijala njihovo kulturo in se učila tega, na kar smo mi že pozabili; zaupati in vedeti. Z avtorico se bo pogovarjala Marta Merkač.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »