Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 13. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Urjenje možganov

Raziskave so pokazale, da je s povsem preprostimi, vsakodnevnimi jutranjimi dejanji mogoče spodbuditi delovanje malih sivih celic. V tokratni delavnici bomo uporabili samo eno izmed mnogih vaj za boljše delovanje možganov – to je reševanje miselnih križank. Da se možgani ne bi prehitro polenili in da bodo še dolgo ostali v dobri formi, bomo vsake toliko časa izvedli jutranjo aktivacijo možganov z reševanjem križank, rebusov in drugih miselnih vaj. Vabljeni, da aktivirate svoje možgane.  
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (Farmin, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Vse za vas, a nič namesto vas

Pogovorne delavnice za osebno rast
Na pogovornih delavnicah "Vse za vas, a nič namesto vas", ki potekajo vsakih 14 dni, obravnavamo različne teme, življenjske situacije in krepimo lastno moč za soočanje z vsakdanjimi življenjskimi izzivi.

Pogovorne delavnice vodi g. Bojan Krevh.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Aktivno državljanstvo

Kako soustvariti družbo?
Kaj je aktivno državljanstvo in na kakšen način lahko pri tem sodeluje posameznik? Kako lahko z aktivnim državljanstvom posameznik pripomore k razvoju družbe? 

Aktivno državljanstvo zajema zelo različne aktivnosti, vsem pa je skupno to, da se z njimi na tak ali drugačen način vpliva na določeno družbo in se jo spreminja (na boljše, seveda). Bistvo aktivnega državljanstva je v posameznikovi soudeležbi pri dogodkih in odločitvah v družbi. Z aktivnim državljanstvom se krepi demokratičnost ter večja vključenost vseh posameznikov v družbo ter solidarnost med njimi.

Vse to in še več v delavnici, kjer boste dobili odgovore na zastavljena vprašanja.

Vabljeni.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Šivankine igrarije

Punčke iz cunj

V Večgeneracijskem centru Planet generacij se bomo pridružili projektu UNICEF-a Punčka iz cunj, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2003.

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij.

S projektom Punčka iz cunj se spodbuja tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je punčka našla nov dom in prispeva sredstva za cepljenje otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim.

Pridružite se nam!

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Predavanje - Uporaba antikoagulativnih in antiagregacijskih zdravil

Predaval bo prim. Apolon Marolt, dr. med. specialist kardiologije in specialist vaskularne medicine, pomočnik in namestnik v. d. predstojnika Oddelka za interno medicino in predsednik strokovnega sveta v ŠKK.
  prostori Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Predavanje - Uporaba antikoagulativnih in antiagregacijskih zdravil

Predaval bo prim. Apolon Marolt, dr.med. specialist kardiolog in specialist vaskularne medicine, Pomočnik in namestnik v. d. predstojnika Oddelka za interno medicino in predsednik strokovnega sveta v ŠKK.

  prostori Mestne občine Velenje, Titov trg 1, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kako zmanjšati jezo in užaljenost, čustveni vampirji in zakaj imajo nekateri energijo služabnika

Branko Jurečič je kanalizator astralnih duš, ki se med drugim ukvarja tudi z energetskim čiščenjem domov in poslovnih prostorov, izdeluje zaščite pred elektro sevanjem in vodnim sevanjem ter svetuje, kako vzeti življenje v svoje roke in kako se soočiti z negativnimi ljudmi.

V tokratnem predavanju bo govoril o tem, kako nastane jeza in užaljenost, kako to razumeti in ob tem ukrepati. Govoril bo tudi o tem, kdo so čustveni vampirji, ki črpajo energijo in kako ukrepati ob takšnih ljudeh. Ob koncu predavanja se bo dotaknil tudi teme zakaj imajo nekateri t.i. energijo služabnika, kar pomeni, da so vedno v podrejenem položaju.

  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo.Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Namenjeno otrokom, starejšim od treh let.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert ženskega pevskega zbora MDI Velenje in DU Velenje

Koncert ženskega pevskega zbora MDI Velenje in DU Velenje ob 50 letnici MDI Šaleške doline Velenje

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Admira Robin: Moja pot

Moja pot je življenjska zgodba Velenjčanke Admire Robin. Avtorica knjige je  prostovoljka, vodja Organizacijske enote Velenje Zavoda KROG, invalidka, prišlek, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. Avtorica poudarja na nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika. Zgodba, ki se dotika vsakega posameznika, vsake organizacije, vsakogar, ki mu je mar za družbo, za družbeno odgovornost. Knjiga je izšla ob delnem sofinanciranju Mestne občine Velenje in Zavoda KROG.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »