Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 17. oktober 2019

Oktober 2019
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Okrogla miza - ''Depresija, stres, tesnoba - ali ni to vse isto?''

V mesecu svetovnega dneva duševnega zdravja in svetovnega dneva brezdomstva se bomo posvetili značilnostim nekaterih težav v duševnem zdravju in različnim oblikam pomoči v naši lokalni skupnosti.

  prostori Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje (Vila Rožle, Aškerčeva cesta 21, Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Vzgoja otrok v sodobnem svetu

Vzgoja otrok se je v zadnjih tridesetih letih izredno spremenila. Nekoč smo imeli bolj sproščeno otroštvo in smo se po pouku lahko odšli igrat na igrišče, danes pa je otroke veliko bolj pomembno igranje igric kot druženje s prijatelji. Kaj otroci potrebujejo danes? Kaj se je v zadnjih letih spremenilo? Ali kaznujemo svoje otroke, ker imamo službe preveč stresne? Vabljeni, da se nam pridružite in z nami podelite svoje mnenje.  
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija
  Prost vstop
Preberi več »

Trajnice in čebele

Vrtnarija Golob – Klančič iz Vitovelj nad Šempasom  je največji specialist za pridelovanje trajnic  v Sloveniji.  Predstavili bodo svoje bogate izkušnje kombiniranja trajnic v zasaditvah, ki so zanimive čebelam. Razkrili bodo pristope za vse, ki se bojite čebeljih pikov. Že leta 2013 je Vrtnarija Golob – Klančič s strani Čebelarske zveze Slovenije osvojila 1. mesto za čebelam najbolj prijazno podjetje. Vabljeni vsi, ki občudujete naravo, vrtnarite, čebelarite… Predava Mojca Rehar Klančič, univ.dipl.inž.agr.

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključna prireditev Velenje - mesto cvetja

Ob kulturnem programu bomo podelili priznanja in nagrade sodelujočim akcije Velenje – mesto cvetja 2019. Akcija je potekala pod okriljem Turističnega društva Velenje, Mestne občine Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in Podjetja za urejanje prostora Velenje.


 


  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje nove razstave ob poti na Velenjski grad

Ob 60. obletnici odprtja velenjskega mestnega središča bo Muzej Velenje v sklopu projekta Pričevalec modernističnega mesta ob stopnicah, ki vodijo do Velenjskega gradu, postavil novo razstavo.
  Pri Vili Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Od fotografije do slike - slikarska delavnica

Ob aktualni razstavi Volbenka Pajka bo v Galeriji Velenje potekala slikarska delavnica, na kateri bo fotografija izhodišče za likovno delo. Na delavnici se boste naučili, kako neposredno prenesti, povečati ali pomanjšati izbrano fotografijo ter iz nje ustvariti likovno delo.

Delavnica je brezplačna in primerna za odrasle. Zaželene so prijave.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Gringo trip, 9-mesečno potovanje po Južni Ameriki

Popotnika Rok in Katarina sta se lani decembra odločila, da je čas za eno konkretno potovanje. Pustila sta službi, se izselila iz stanovanja v Ljubljani in se podala na 9-mesečno potovanje po Južni Ameriki. Začela sta v Čilu, kjer sta kupila terenski avto, nato pa se z njim odpravila dogodivščinam naproti. Najprej sta se odpravila na jug, v Patagonijo, kjer sta občudovala ledenike, hodila na trekinge in se upirala močnemu vetru. Karneval sta pričakala v Rio de Janeiru, nato pa se še 40 dni potepala po vroči Braziliji. Po 4 mesecih potovanja sta se vrnila na sever Čila in skočila še na Velikonočni otok, nato pa nadaljevala pot proti severu. Sledil je obisk Altiplana, to je visokoležeča planota s čudovito naravo, ki se razteza od severa Argentine in Čila, preko Bolivije in vse do Peruja. Po enem mesecu redkega zraka in konstantni višini nad 3500 m, sta se spustila najprej v amazonsko džunglo, nato pa na puščavnato obalo Peruja. V Ekvadorju sta dejansko prečkala ekvator, se najedla svežih banan in kakava, nato pa vstopila v divjo Kolumbijo. Ko sta prišla do severnega konca Južne Amerike, sta avto prodala in se odpravila še v Venezuelo. Kljub težki gospodarski krizi je država naravnost čudovita. 
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Na potepu po mestu s Piko Nogavičko

Pika je na svoje potepanje po mestu povabila tudi otroke iz Vrtca Velenje, ki so se vabilu z veseljem odzvali. Radovedni, polni pričakovanj in željni novih dogodivščin s Piko Nogavičko so obiskovali in raziskovali različne dele našega mesta. Potepanje s Piko je tako zabavno! Vsa doživetja in vesele trenutke v družbi »ta glavne« nagajivke so otroci poustvarili v različnih likovnih tehnikah.

Niso pa pozabili niti na rojstni dan mesta Velenja – temu dogodku je namenjen del razstave z  naslovom Obrazi našega mesta. Za šestdeset let mesta Velenje šestdeset radostnih otroških obrazov, ki soustvarjajo naše mesto – naš dom.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Krivulje

Odprtje razstave v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote (Cankarjeva ulica)
Fotografska razstava Krivulje avtorja in fotografa Aljoša Videtiča odkriva skrito lepoto ženskega telesa. A na subtilen način, skozi nežno tančico, ki elegantno razkriva krivulje in detajle. Akti, ujeti v delčke zgodbe se v domišljiji nizajo v erotično poetiko.
Razstava je prodajne narave, celoten izkupiček bo namenjen prijatelju Dušku Supiću za pomoč pri rehabilitaciji.

 

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »