Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 29. maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

1, 2, 3 - Razmisli tudi ti!

Vsakdo izmed nas potrebuje v pestrem delovnem tednu tudi čas zase. Eni se ukvarjajo s športom, drugi se ukvarjajo z umetnostjo, tretji pa si zbistrijo možgane z reševanjem križank ali logičnih ugank. Mi smo se odločili, da vas tokrat povabimo v našo družbo s slednjim. Reševali bomo logične uganke. Da bo pa reševanje še bolj zabavno pa boste za vsako nalogo omejeni s časom. Vljudno vabljeni na zabavno delavnico 1,2,3 – Razmisli tudi ti. 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Zlati bralec, zlata bralka

Zaključna prireditev za devetošolce iz Šaleške doline, ki so vsa leta osnovne šole osvojili Kajuhovo bralno značko. Na prireditvi bodo po zanimivi gledališki predstavi prejeli posebno  priznanje in knjižno darilo.

  Dom kulture Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva pomoč - obnovitveni tečaj

Tečaj prostovoljno izvajajo študenti medicine in traja približno 2 uri.
Sestavljen je iz predavanja o prvi pomoči in delavnic oziroma postaj, po katerih krožijo udeleženci.

Spoznali bomo temeljne postopke oživljanja, uporabo defibrilatorja, zaustavljanje krvavitev in imobilizacijo ter ukrepanje v primeru zapore dihalne poti s tujkom.
  Mladinski center Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Ob poslušanju zgodbice bomo otroke popeljali v svet jogijskih položajev (asan). Postali bodo lahko hrabri junaki, pogumni levi, zviti krokodili, lahkotni vetrovi ali pa prikupni kraljeviči in princeske. Z vami bosta Nina Časl in Metka Pivk Srdič.

  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Depresija, stres, tesnoba - ali ni to vse isto?

Zakaj med depresijo, stresom in tesnobo ne moremo postaviti enačaja, kako jih lahko razlikujemo med seboj in kaj imajo skupnega? Na predavanju boste spoznali, kako prepoznati prve simptome in nekaj načinov, kako se z njimi spoprijeti. Tematika je vse pogostejša tudi med mladimi odraslimi, saj duševne stiske ne izbirajo starosti in spola. Vsebino bodo predstavile psihologinje iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje. Predavale bodo Karmen Toplak, mag. psih., Urška Mlinar, mag. psih., in Niki Jakol, univ. dipl. psih.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert komornih skupin osnovne stopnje

Nastop učencev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo s Sonjo Hrastnik Jančič

Po razstavi bo vodila avtorica razstave O(d)čaran svet.
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Lirikonfestova celovečerna degustacija liričnega občutja (18. Mednarodni Lirikonfest Velenje, 2019)

Večerno-dopolnočni pesniško-glasbeni slow food:
3 x 60 minut izbrane tuje in slovenske poezije v koncertnem plepletu glasbene skupine Čedahuči (slovenski folksterji) in z liričnim plesnim intermezzom; pesniška branja tujih avtorjev (Mehika/Velika Britanija, ZDA/Španija, Urugvaj …) v prevodih dobitnika medn. prevajalskega priznanja »Lirikonov zlat 2019«; pesniška branja slovenskih avtorjev, ožje nominiranih za vseslovensko književno nagrado »velenjica - čaša nesmrtnosti 2019« (za vrhunski 10-letni slovenski pesniški opus v XXI. st.); prebiranje festivalne antologije Lirikonfestivih 60 (ob 60-letnici mesta Velenje in polnoletnosti Lirikonfesta).

Rezervacija 60 brezplačnih vstopnic.   
 

  TRC Jezero (terasa Restavracije Jezero)
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »