Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 7. maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Maše Jazbec

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

5 sekund do dobrega dne v družini

Pogovorna delavnica
Skrivnost uspešnega življenja se skriva v preprostem pravilu 5-ih sekund. No, vsaj tako meni Mel Robbins – avtorica in govornica, ki je napisala mednarodno knjižno uspešnico z naslovom »Pravilo petih sekund«. V pogovorni delavnici si bomo pobližje pogledali njene trditve ter prepričanja in se spraševali, ali nam eno samo pravilo resnično lahko povsem spremeni življenje in kako je to mogoče.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Škratki Evropejčki

V maju praznujemo Dan Evrope. Na tokratni družinski ustvarjalnici se bomo poigrali z evropskimi zastavami. V evropskih barvah bomo izdelali nagajive škratke Evropejčke.

  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave Afrika treh muzejev

Leta 1850 je misijonar in raziskovalec dr. Ignacij Knoblehar v Ljubljani pripravil prvo javno razstavo afriških predmetov, ki jih je zbral na potovanju v južni Sudan. V letu 2019, ko  obeležujemo 200. obletnico njegovega rojstva, so se med seboj povezali trije slovenski muzeji, ki hranijo predmete z različnih koncev afriškega kontinenta in jim namenjajo prostor na stalnih razstavah. 
S skupno razstavo bodo predstavili izbrane vsebine in predmete iz zbirke dr. Franca Tretjaka iz Koroškega pokrajinskega muzeja, zbirko Františka Foita iz Muzeja Velenje in pregled afriških zbirk od 19. stoletja dalje iz Slovenskega etnografskega muzeja.
Razstavo bodo naprej gostili v Koroškem pokrajinskem muzeju v Slovenj Gradcu, septembra bo na ogled v Muzeju Velenje, prihodnje leto pa v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani.
  Koroški pokrajinski muzej
  Prost vstop
Preberi več »

Dr. Karel Verstovšek, politični oče slovenske univerze

Velenjčan dr. Karel Verstovšek je posredno sodeloval pri bojih za severno slovensko mejo, neposredno pa bil odgovoren za ustanovitev slovenske univerze. Bil je prvak Vseslovenske ljudske stranke, hkrati pa izvoljen za deželnega in državnozbornega poslanca. Septembra 1918 mu je bilo zaupano vodenje Narodnega sveta za Štajersko, kjer se je njegova pot prekrižala z majorjem Rudolfom Maistrom. Predavala bosta dr. Aleksandra Gačič in dr. Gregor Jenuš. V sodelovanju s Šaleškim društvom  »General Maister« Velenje.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Tudi zate sonce sije

Likovna razstava učenk in učencev Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, kjer že šestdeset let soustvarjajo spodbudno okolje za celovit napredek otroka, učenca in  mladostnika s posebnimi potrebami. Razstavo bo pripravil prof. Robert Klančnik.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava ob 115. obletnici ustanovitve Planinskega društva Šoštanj

Razstava predstavlja zgodovino in delovanje Planinskega društva Šoštanj.
  Muzej usnjarstva na Slovenskem
  Prost vstop
Preberi več »