SI

Koledar dogodkov - Februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Šola za starše - "Otroci so naše največje bogastvo"

Trma, raziskovanje in sram pri otroku

»Spodrsljaji v odnosu naj ne bodo tegoba, temveč izziv!«, pravi dr. Andreja Poljanec, gostja februarskega predavanja na temo »Otroci so naše največje bogastvo«. K temu dodaja: »Ukvarjanje z otroki je čudovita, a hkrati zahtevna priložnost preoblikovanja sebe ob njih. Je tudi način učenja čim bolj zadovoljnega, sproščenega in suverenega vodenja otrok v ta naš ljubi svet. Trma je zagotovo eden prvih intenzivnih izzivov, ki odrasle postavlja pred zahtevna vprašanja: kako se odzvati na otroka, da nas bo upošteval, kako mu razložiti stvari, da jih bo razumel, koliko svobode pri odločanju mu dovoliti, da nam ne bo »zrasel čez glavo«, kako ga pomiriti, ko ga napade trma, koliko od njega zahtevati, ker že marsikaj razume, čustveno pa je še zelo nezrel … «

Docent dr. Andreja Poljanec, po osnovni izobrazbi psihologinja, je specialistka zakonske in družinske terapije. Zaposlena je na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Sigmunda Freuda v Ljubljani, predava pa tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije. S sodelavci je ustanovila Študijsko-raziskovalni center za družino, kjer je strokovna vodja in kot terapevtka zaposlena na programu »Pomoč mladim družinam v stiski«. Je avtorica knjig Med dvema ognjema, Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, ter slikanic Moj svet in Starševstvo ima okus po sreči … Predava doma in v tujini. Z možem imata pet otrok.

 

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Povodni mož in Urška

8. februarja obeležujemo Prešernov dan. V spomin na velikega slovenskega pesnika bomo prebrali odlomek balade o Povodnem možu in izdelali njegovo lutko. Da pa mož ne bo sam, bomo izdelali lutko lepe Urške, s katero se bosta skupaj zavihtela med rečne valove.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Nekoga moraš imeti rad

Valentinovo je praznik ljubezni. Zato to ni le praznik zaljubljencev, ampak tudi ljubezni v družini, med prijatelji, do živali … Svojo pozornost ljubljenim pokažemo z objemom, cvetjem ali z drobnim darilcem, ki ga bomo izdelali na delavnici. Ob tem se bomo spomnili znane pesmi Ivana Minattija, ki pravi: »Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen ...«.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Počitniški živ žav v Vili Rožle

KNEDLove kuharske čarovnije - kulinarične delavnice za otroke

V kuhinji Vile Rožle bodo od 10. ure dalje potekale zanimive kuharske delavnice »KNEDLove kuharske čarovnije«, ki jih bo vodil Danilo Ivanuša, igralec, mentor in chef.

Soprispevek za delavnico je 5 EUR/otroka, število udeležencev je omejeno, prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Obvezne prijave po telefonu 03/897 75 40 ali po elektronski pošti mzpm.velenje@vilarozle.si.

 

  Vila Rožle
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Počitniški živ žav v Vili Rožle

Muzej na obisku - Spoznajmo 20-letno zgodovino Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Na predstavitvi se bodo otroci s pomočjo Muzeja Velenje seznanili z bogato zgodovino kluba. Trenerji in člani kluba jih bodo seznanili tudi s to severnokorejsko borilno veščino ter si ogledali in se preizkusili v različnih disciplinah Taekwondo-ja - formah, borbah, testu moči, specialni tehniki in samoobrambi.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Počitniški živ žav v Vili Rožle

Zadnji počitniški dan bomo pekli kokice in pripravili  turnir v igranju popularnih družabnih iger.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Pomagajmo odgnati zimo

Prihaja pust in z njim kurenti, ki bodo poskušali pregnati zimo. Zagotovo bodo tudi letos obiskali Šaleško dolino, kjer smo jih vedno veseli. Da jim bomo lahko pomagali pri preganjanju zime, saj si bomo vsi že želeli, da pride pomlad, bomo izdelali kurentove maske. Z njimi boste lahko v času pusta okrasili tudi svoje otroške sobe.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Počitniški živ žav v Vili Rožle

»Gledališče za poredne mulčke« in počitniške aktivnosti

V počitniškem tednu bodo vrata Vile Rožle na stežaj odprta. V ponedeljek in torek bodo med 10. in 13. uro potekale ustvarjalne delavnice, v sredo pa bomo ustvarjalni med 9. in 10:30. Ponedeljek bomo posvetili poslikavi telesa in lepopisju. V torek bomo izdelovali pustne maske, sreda bo namenjena lutkam, vsak dan pa se bomo zabavali ob družabnih igrah. V četrtek nas bosta obiskala Muzej Velenje in Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje, v petek pa nas čaka turnir v družabnih igrah in presenečenje.

»Gledališče za poredne mulčke«

Ves teden med 11. in 13. uro bo tekla gledališka delavnica. V »Gledališču za poredne mulčke« bo igralec, lutkar in moderator Boštjan Oder tokrat skupaj z udeleženci ustvarjal na temo drugačnosti med spoloma »Snemimo roza–modra očala«. Delavnica je brezplačna, primerna za mladostnike starejše od 10 let. Obvezne prijave po telefonu 03/897 75 40 ali po elektronski pošti mzpm.velenje@vilarozle.si. Zaključna produkcija »Gledališča za poredne mulčke« bo na ogled v petek, 22. februarja, ob 12. uri v Vili Rožle.  

 

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Počitniški živ žav v Vili Rožle

Lego robotika za otroke

Počitniške delavnice legorobotike za otroke in mladostnike od 6. do 16. leta – Robopionirček, Robolešnik in Robomojster. Obvezne prijave po telefonu 03/897 75 40 ali po elektronski pošti mzpm.velenje@vilarozle.si.

Cena delavnice 10 evrov.

  Vila Rožle
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »