SI

Koledar dogodkov - 5. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

LIKOVNA DELAVNICA ZA SKUPINE IZ VRTCA OB RAZSTAVI RIKA DEBENJAKA

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn. Ob razstavi se bodo podrobneje seznanili s pojmom grafika in z raznolikostjo grafičnih tehnik. Izdelali bodo veliko matrico in po principu frotaža »odtisnili« motiv.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Središče mladih in otrok Velenje: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, kuharska delavnica ter turnirji v športnih igrah

KUHARSKA DELAVNICA: Pečemo in kuhamo kar nam paše in z velikim užitkom pojemo. ŠPORTNI TURNIRJI v namiznem tenisu, biljardu, ročnem nogometu, Xbox-u.

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


  Prost vstop
Preberi več »

Čustvena inteligenca najstnika

Predavanje
Najstniki danes vstopajo v svet, ki je docela drugačen od sveta prejšnjih generacij. Sposobnost obvladovanja čustev predstavlja pomembno vlogo pri soočanju z raznimi težavami in izzivi, s katerimi se srečujejo. Raziskave potrjujejo, da čustveno-inteligentne sposobnosti igrajo čedalje pomembnejšo vlogo pri vrhunski storilnosti. Razvita čustvena inteligenca omogoča boljše odnose s samim seboj in drugimi, lažje reševanje težav, lažje pridobivanje znanja in večjo osebno in socialno blaginjo. Na predavanju boste spoznali pet sklopov čustvenih sposobnosti in modele čustvene inteligence. Vabljeni
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Povodni mož in Urška

8. februarja obeležujemo Prešernov dan. V spomin na velikega slovenskega pesnika bomo prebrali odlomek balade o Povodnem možu in izdelali njegovo lutko. Da pa mož ne bo sam, bomo izdelali lutko lepe Urške, s katero se bosta skupaj zavihtela med rečne valove.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Zagovornik načela enakosti v Šaleški dolini

Zagovornik načela enakosti je nov neodvisen in samostojni državni organ, ki po zakonu spodbuja in promovira načelo enakosti, spremlja spoštovanje načela enakost, nudi pravno podporo in svetovanje posamezniku, ki se čuti, da je diskriminiran ter sodeluje v sodnih postopkih zaradi diskriminacije. Vabljeni na javni pogovor z zagovornikom načela enakosti Miho Lobnikom.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrav duh v zdravem telesu

Redna telesna aktivnost ob dobri družbi je odličen način zaviranja procesov staranja. Vadbe so namenjene vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti in vključujejo vaje za moč, gibljivost in ravnotežje, ki se izvajajo v prijetnem vzdušju.

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Cikel filmov Toma Čonkaša - Ustvarjeno v Velenju 2018

Filmsko popotovanje s podobami iz življenja, ki je del vsakega od nas.

V filmskem večeru bodo prikazani avtorjevi filmi z lansko letnico: Video Viva Velenje Titov trg (kratka verzija), dokumentarni film s portretom Marjana Marinška, didaktični film Therapy 2.0 in osrednji film Spominskega centra 1991 v Velenju: 1991 - Šaleška in Zgornja Savinjska dolina v procesih osamosvajanja.

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Vzgojimo psa: učinkovito, a prijazno

Predavateljica, ki je tudi avtorica istoimenske knjige,  Sabina Stariha Pipan, uveljavljena strokovnjakinja za reševanje vedenjskih težav psov in mačk, se je za pisanje odločila na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja svetovanja skrbnikom psov v veterinarski ambulanti in v svetovalnih kotičkih specializiranih revij. Izhaja iz prepričanja, da je psa – ne glede na njegovo starost in izkušnje – mogoče za kvalitetno in obojestransko zadovoljivo sožitje učinkovito vzgojiti le na prijazen način, ki pa mora seveda temeljiti na doslednosti. V sodelovanju z Društvom za pomoč živalim Poživ Velenje.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Vodeni ogledi v Pattern City

Vzorčno mesto organizira vodene oglede skupin vsak torek in četrtek med 14 in 18 uro. Po predhodni najavi na info@pattern.city
  AZ Ljudska univerza Velenje (Patteren City)
  Prost vstop
Preberi več »