SI

Koledar dogodkov - 4. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Središče mladih in otrok: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, ustvarjalna delavnica ter interaktivne igre

 USTVARJALNA DELAVNICA: Pridite ter ustvarjajte in packajte z nami. INTERAKTIVNE IGRE: Prek iger in zabave se učimo raznih socialnih veščin.
  Prost vstop
Preberi več »

Bralna čajanka

Tudi letos nadaljujemo z bralnimi čajankami, ki so namenjene starejšim v centru, ki težko berejo in so jim knjige iz zdravstvenih razlogov težje dostopne. Čajanko bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Center starejših Zimzelen Topolšica
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev programa Brainobrain

Brainobrain je mednarodni večkrat nagrajeni program za izobraževanje otrok med 5. in 14. letom starosti. Predstavitev je namenjena predvsem staršem. Predstavili bomo metode dela, pripomočke in cilje programa.
  UMstvarjalnica, Trg mladosti 6, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic v srbskem jeziku je namenjena otrokom od 3. leta. Pripovedovala bo Maruška Škoda.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Šola za starše - "Otroci so naše največje bogastvo"

Trma, raziskovanje in sram pri otroku

»Spodrsljaji v odnosu naj ne bodo tegoba, temveč izziv!«, pravi dr. Andreja Poljanec, gostja februarskega predavanja na temo »Otroci so naše največje bogastvo«. K temu dodaja: »Ukvarjanje z otroki je čudovita, a hkrati zahtevna priložnost preoblikovanja sebe ob njih. Je tudi način učenja čim bolj zadovoljnega, sproščenega in suverenega vodenja otrok v ta naš ljubi svet. Trma je zagotovo eden prvih intenzivnih izzivov, ki odrasle postavlja pred zahtevna vprašanja: kako se odzvati na otroka, da nas bo upošteval, kako mu razložiti stvari, da jih bo razumel, koliko svobode pri odločanju mu dovoliti, da nam ne bo »zrasel čez glavo«, kako ga pomiriti, ko ga napade trma, koliko od njega zahtevati, ker že marsikaj razume, čustveno pa je še zelo nezrel … «

Docent dr. Andreja Poljanec, po osnovni izobrazbi psihologinja, je specialistka zakonske in družinske terapije. Zaposlena je na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Sigmunda Freuda v Ljubljani, predava pa tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije. S sodelavci je ustanovila Študijsko-raziskovalni center za družino, kjer je strokovna vodja in kot terapevtka zaposlena na programu »Pomoč mladim družinam v stiski«. Je avtorica knjig Med dvema ognjema, Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, ter slikanic Moj svet in Starševstvo ima okus po sreči … Predava doma in v tujini. Z možem imata pet otrok.

 

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Kako izuriti svojega zmaja 3

Filmska predstava (How to Train Your Dragon: The Hidden World)

Sinhronizirana animirana pustolovščina, 104 minute

Vstopnice: 5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Večer namiznih družabnih iger za odrasle

Tudi odrasli lahko uživamo v družabnih igrah. Spoznali bomo nekaj manj poznanih, a zelo atraktivnih.

Obvezne prijave.
  UMstvarjalnica, Trg Mladosti 6, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zelena knjiga

Filmsko gledališče (Green Book)

Biografska komična drama, 130 minut

Režija: Peter Farrelly

Igrajo: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Mike Hatton

Vstopnice: 5 EUR
  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »