SI

Okrogla miza: Kaj pa, če ni vse res?

Lažne novice, nepreverjene informacije, dvomljivi viri, politični in tržni pritiski, samocenzura ... Ali novinarstvo (še) ima status četrte veje oblasti, so novinarji (še) psi čuvaji, neodvisni preiskovalci? Prav z njimi in opazovalci slovenske medijske krajine se bomo pogovarjali o vlogi in pomenu novinarstva v sodobni družbi, okoliščinah nastajanja novic in drugih medijskih vsebin, načelih novinarskega dela, razmerah na medijskem trgu, vplivu kulture družbe na novinarstvo in obratno, sedanjosti in prihodnosti novinarstva v informacijski revoluciji in drugih temah, skozi katere bomo osvetlili razmerja med novinarji, mediji in občinstvom ter med novinarskim delom in drugo medijsko produkcijo. 

  eMCe plac
  Prost vstop
Organizator: eMCe plac
  info@emceplac.si
  www.emceplac.si/

GOSTI:

Jure Trampuš (novinar in urednik notranje politike tednika Mladina).

Lenart J. Kučić (novinar neodvisnega in neprofitnega medija Pod črto (podcrto.si), predavatelj in sovoditelj podkastov na mreži Marsowci, nekdanji kolumnist Sobotne priloge dnevnika Delo).

Špela Kožar (novinarka RTV Slovenija).  

Predstavnik portala Danes je nov dan - inštituta za druga vprašanja, ki se osredotoča na (digitalno) politično participacijo, transparentnost in nadzor.
Deli s prijatelji