SI

Koledar dogodkov - Oktober 2018

Oktober 2018
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Luka Vlaović: Puščavski zapisi: zaporski roman

Luka Vlaović (1988) je pravnik in esejist. Doslej so javno objavljeni le njegovi družbeno-politični eseji, s knjigo Puščavski  zapisi: zaporski roman pa prvič posega na področje leposlovja. V knjižnem prvencu predstavlja zgodbo izza jetniških zidov, ki jo deloma navdihuje njegova lastna izkušnja prestajanja kazni zapora.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je izdalo zbornik, v katerem je zbrana vsebina večletnega intenzivnega preučevanja in opazovanja prekarnega dela v Sloveniji. Strokovne prispevke, razmisleke in osebne izkušnje je zapisalo 14 avtorjev in avtoric, ki imajo tudi sami izkušnje s prekarnim delom, enako velja za lektorico in oblikovalko zbornika. Gre za prvi zbornik v Sloveniji, v katerem o svojem položaju razmišljajo prekarci sami.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Klubski maraton Radia Študent: Baltazar in Apory Museum

Tokrat nam karavana klubskega maratona predstavlja druidski prog iz Seattla ob Sotli z imenom Baltazar ter post sentiš iz centra Apory Museum.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Novo bralno sezono bomo pričeli z branjem knjige Mileva Einstein: teorija žalosti, avtorice Slavenke Drakulić. Knjiga je na prvi pogled biografski roman o Milevi Marić Einstein, soprogi slavnega fizika,  znani po tem, da je možu pomagala pri matematičnih izračunih in razvoju teorije relativnosti ter bila edina ženska svojega časa, ki je študirala na züriški Politehniki. Ob branju romana hitro postane jasno, da delo govori več kot le o tem; pripoveduje o žalosti zapuščene ženske, ki jo je v času izbruha prve svetovne vojne doletela tudi osebna tragedija. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

ŠŠKoncert: Zablujena generacija & Take OFF

Salonske pankse s skupnim imenom Zablujena generacija je zavidljiva odrska kilometerina iz fantov, ki s tremi akordi prepričujejo dekleta s sosednje ulice spremenila v unikatno koncertno atrakcijo. Z znanjem novih akordov in kerozinom v žilah prihajajo prepričevat dekleta in fante pod oder eMCeja, ki jim ga bodo ogreli virtuozni konjiški funkiči Take OFF, ki so imajo z velenjsko publiko neporavnane račune. 
  eMCe plac
  Vstopnina za člane ŠŠK 3 EUR, za nečlane 7 EUR, Včlanitev možna na vratih z aktualnim potrdilom o vpisu,
Preberi več »

Igor Pirkovič: Zbudi se, Slovenija

Večer z Igorjem Pirkovičem. Ob domovinskih in ostalih aktualnih temah bo gost predstavil svojo pesniško zbirko "Zbudi se, Slovenija!" Sledil bo pogovor z obiskovalci.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Marko Lukan: Nagrada

Knjiga pokaže brutalni vpogled v današnji ustroj slovenske družbe in je bralcu v premislek, pravi avtor Marko Lukan. Delo, ki razkriva realnost slovenske družbe skozi koncept sedmih smrtnih grehov. V romanu si sledijo: Superbia (napuh), Avaritia (pohlep), Luxuria (pohota), Ira (jeza), Gula (požrešnost), Invidia (zavist) in Acedia (lenoba). Začetnice teh poglavij dajo besedo SALIGIAkar – iz latinščine prevedeno – pomeni PROPADANJE. Lahko tudi čiščenje. Propadanju navkljub pa je – avtorjevo trdno prepričanje – v ljudeh še vedno prisotno DOBRO, zato doda še  kanček človečnosti in upanja.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Spoznajte self-coaching in nagovorite svoje podzavedno

Self-coaching vam bo pomagal, da zapustite dirko vsakdana in se znebite strahov, dvomov in frustracij, ki vas zadržujejo, da se ne premaknete v želeni smeri. Predavatelj Alan Gregorec je NLP Praktik, Mojster in Coach, licenciran po ustanovitelju NLP-ja – Richardu Bandlerju. Svoje dvajsetletne delovne izkušnje, iz različnih korporacij uspešno prenaša v izobraževanje, mentoring in poslovni coaching. Največ pozornosti posveča  prezentacijskim veščinam, vodenju ter odnosih v timih. Je licenciran timski coach in so-voditelj Coaching prakse Hrvaškega združenja za coaching ter ustanovni član pobude ICF chapterja Slovenija. 
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Malezija

Malezija se ne ponaša samo z najstarejšim kopenskim ekosistemom na zemlji, je tudi dežela prijaznih ljudi, naravnih lepot in kulinaričnih dobrot. Popotnik Brane Ternovšek, ki je na malajskem polotoku preživel pet let, bo pripovedoval o sobivanju različnih etničnih in verskih skupnosti, o naravnih lepotah s poudarkom na raznolikosti njihove favne in flore ter o neizogibni temi v tej deželi - kulinariki.

  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »