SI

Koledar dogodkov - 17. oktober 2018

Oktober 2018
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Delavnica uporabe pametnih telefonov

Ga imajo res že vsi? Pa ga znate tudi uporabljati? Pridite po novo znanje.
Pametni telefoni postajajo nenadomestljiv vsakodnevni pripomoček, s katerim ostajamo v stiku z bližnjimi, si pomagamo organizirati vsakdan, iščemo informacije, se učimo in se zabavamo. Na delavnici boste spoznali osnovne funkcije za klicanje, pošiljanje sporočil, urejanje stikov, fotografiranje in povezavo z brezžičnim omrežjem.  
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Vse za vas a nič namesto vas

Pogovorna delavnica
Aktivno preživljanje prostega časa, krepitev pozitivnih socialnih stikov in vplivanje na razvoj pozitivnih vrednot. Pogovorna delavnica je namenjena vsem ljudem dobre volje, ne glede na starost, narodnost, raso, pogled na svet ali veroizpoved.
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Primerno za otroke od 3. leta.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

Oktober je čas pobiranja plodov in semen. Pobiramo, kar nam narava ponudi. Semena so darila iz narave. V njih je moč, pritajeno življenje, ki čaka na novo setev. Moč gre tudi v korenine rastlin, ki dlje časa živijo. Z njimi in z vsemi rastlinami, ki smo si jih tekom leta shranjevali, okrepimo telo, prečistimo um, umirimo dušo in razvedrimo duha. Vabimo vas na klepet o uporabi zelišč in zeliščnih pripravkov ob skodelici domačega čaja iz shrambe hiške  ZELIŠČARNA VELENJE.  

Vodi Kata Laštro, kreativna zeliščarica. V sodelovanju z DPM Levi breg Velenje. 
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Spoznajte self-coaching in nagovorite svoje podzavedno

Self-coaching vam bo pomagal, da zapustite dirko vsakdana in se znebite strahov, dvomov in frustracij, ki vas zadržujejo, da se ne premaknete v želeni smeri. Predavatelj Alan Gregorec je NLP Praktik, Mojster in Coach, licenciran po ustanovitelju NLP-ja – Richardu Bandlerju. Svoje dvajsetletne delovne izkušnje, iz različnih korporacij uspešno prenaša v izobraževanje, mentoring in poslovni coaching. Največ pozornosti posveča  prezentacijskim veščinam, vodenju ter odnosih v timih. Je licenciran timski coach in so-voditelj Coaching prakse Hrvaškega združenja za coaching ter ustanovni član pobude ICF chapterja Slovenija. 
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Ali so maščobe zdrave?

Predavanje
Življenja brez maščob si ne moremo predstavljati samo zaradi njihovega dobrega okusa, ampak tudi zaradi normalnega delovanja telesa. Spoznali bomo, katere maščobe so zdrave in katere ne, kako jih uporabljati v prehrani in razbili dolgoletne mite o maščobah.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

233 stopnic v zgodovino

Razstava, postavljena ob stopnicah, ki od Vile Bianca vodijo do Velenjskega gradu, ponuja kratek, a celovit pregled zgodovine Šaleške doline od pradavnine do današnjih dni.
  Pešpot na Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

2. seja Sveta Mestne občine Velenje

  Sejna dvorana Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava »Zapuščina Ane Lušin, Cankarjeve ljubezni«

Muzej Velenje bo v Cankarjevem letu ob razstavi, posvečeni Cankarjevi ljubezni, učiteljici Ani Lušin, ki je službovala v Plešivcu in je tam tudi pokopana, predstavil tudi novo skladbo - uglasbeno pesem, ki jo je Cankar posvetil Ani Lušin.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »