SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Za občane

Izberite področje:

Uprava Mestne občine Velenje s projektom "e-občina" poenostavlja sodelovanje z uporabniki naših storitev. Nabor le-teh se s časom spreminja glede na dostopna sredstva in tehnične rešitve, najpogosteje pa v te aktivnosti uvrščamo:

  • elektronsko dostavo in obravnavo upravnih in drugih vlog na občine,
  • minimalizacijo potrebnih poti občanov za reševanje le-teh,
  • kar se da neposredno komunikacijo med upravo in občani (e-volitve, ankete, forumi, video konference ipd.),
  • elektronsko posredovanje informacij javnega značaja, ki jih poseduje občina in ki bi utegnile zanimati širši krog ljudi.


Prav tako uvrščamo v ta sklop dejavnosti skrb občin za zagotovitev ustrezne infrastrukture, ki naj te aktivnosti pospešijo oz. jih naredijo dostopne kar se da širokemu krogu ljudi:

  • sodelovanje lokalnih skupnosti pri postavitvi cenejše informacijske infrastrukture (kabli, razvodni elementi ...),
  • postavitev informacijskih otokov na prostem,
  • odpiranje vsem dostopnih e-točk (tudi v lastnih prostorih) z delujočimi računalniki, priklopljenimi na svetovni splet.

Lokalne skupnosti so trenutno na tem področju na zelo različnih stopnjah razvoja, končni cilj projekta ob vseh zgoraj naštetih aktivnostih v preteklih letih pa je bil in ostaja: olajšana in izboljšana upravna storitev in se da nezahteven, uporabniku prijazen dostop do informacij javnega značaja.  

V Šaleški dolini navijamo skupaj3. 8. 2021

Prijazno vabljeni v četrtek, 5. avgusta, ob 13. uri v Vilo Bianco in v soboto, 7. avgusta, na Velenjsko plažo, kjer se nam lahko pridružite pri navijanju za našo košarkarsko reprezentanco.

Slovensko baklo pričakali tudi v Velenju16. 7. 2021

Velenje je znano tudi po prostovoljcih in povezovanju, zato smo bili prihoda Slovenske bakle, ki je simbol povezovanja in sodelovanja, še posebej veseli.

Komisija tekmovanja »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021« ocenjuje Velenje16. 7. 2021

Velenje je doslej v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost.

Podaljšana zapora zaradi rekonstrukcije opornega zidu pod cerkvijo sv. Marije v Starem Velenju12. 7. 2021

Opozarjamo na previdnost in prosimo za razumevanje.