SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

eGUTS

PROJEKT eGUTS

»Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems«

Od decembra 2016 je Mestna občina Velenje kot projektni partner sodelovala v 30 mesečnem projektu Electric, Electronic and Green Urban Transport Systems (eGUTS), katerega vodilni partner je bila Politehnica University of Timisoara iz Romunije. Projekt eGUTS je bil v višini 85% sofinanciran iz naslova  programa Interreg Danube Transnational Programme.

Projektni konzorcij so sestavljali partnerji iz devetih različnih držav (Slovenija, Romunija, Avstrija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Slovaška, Črna Gora in Srbija).

Projekt eGUTS (nadaljevanje projekta GUTS) je bil usmerjen k okolju prijaznim in varnim prometnim sistemom in uravnoteženi dostopnosti urbanih in podeželskih območij. S projektom smo si prizadevali izkoristiti potenciale elektro mobilnosti v širši regiji 8. podonavskih mest in ustvariti standardiziran pristop za spodbujanje elektro mobilnosti med prebivalci in inštitucijami ter uvajanjem potrebne infrastrukture v mestih Podonavja.

Mestna občina Velenje je s projektom eGUTS pridobila razvit standard za promocijo in infrastrukturo elektro mobilnosti, 2 električni polnilnici. Mestna občina Velenje je aktivno sodelovala tudi pri izdelavi več-medijskega portala z informacijami o: polnilnicah v Podonavski regiji, informacijami o električnih prevoznih sredstvih (prednosti / slabosti / nevarnosti), drugih trajnostnih transportnih možnostih v partnerskih mestih, forum o elektro mobilnosti.

Celotna vrednost projekta je bila 1.819.075 EUR. Vrednost projekta za MO Velenje je znašala 159.000 EUR, od tega je 85% sofinancirala EU, 15% pa MOV. 

Več informacij:
eguts@velenje.si

Uradna spletna stran:
www.interreg-danube.eu/EGUTS


AKTIVNOSTI IN DOGODKI

Tretji partnerski sestanek v Sencu - Slovaška
Senec, 19-21. februar 2018

V Sencu, na Slovaškem, je potekal tretji partnerski sestanek projekta eGUTS, na katerem smo partnerji obravnavali potek projektnih aktivnosti. Predstavljene so bile že izvedene aktivnosti, usmerili pa smo se tudi na terminski plan izvajanja prihajajočih projektnih aktivnosti.          

Drugi partnerski sestanek v Mariboru
Maribor, 2. – 4. oktober 2017

Projektni partnerji so se v Mariboru zbrali na drugem partnerskem sestanku projekta eGUTS. Trodnevno srečanje je potekalo na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

Med srečanjem so partnerji obravnavali trenutni status tekočih in prihajajočih aktivnosti vseh delovnih paketov, vključno z upravljanjem in komuniciranjem. Ker se projekt približuje prvemu letu izvajanja, je bila posebna pozornost namenjena končnim ciljem in mejnikom. Nekaj ​​članov Transnacionalne strokovne komisije se je prvič pridružilo konzorciju eGUTS, ki je izrazilo tudi svoje mnenje o projektu in prihodnjih ukrepih, ki jih je treba sprejeti. Projektni partnerji so prepričani, da bodo vsi dosežki izpolnjeni v določenem časovnem okviru. 

1. javna konferenca - KICK-OFF MEETING 
Rust 28.2. – 1.3.2017  

V torek, 28. 2. 2017, s pričetkom ob 10.30 uri, se je v konferenčni dvorani Hotela Seehotel v Rusu, odvijal prvi partnerski sestanek ter 1.3.2017, s pričetkom ob 10.00 uri, javna konferenca, na kateri je bil javnosti predstavljen evropski projekt eGUTS, katerega vodilni partner je Politehnica University iz Timisoare - Romunija. eGUTS je nadaljevanje projekta GUTS. Usmerjen je k okolju prijaznim in varnim prometnim sistemom in uravnoteženi dostopnosti urbanih in podeželskih območij. S projektom si prizadevamo izkoristiti potenciale elektro mobilnosti v širši regiji 8. podonavskih mest in ustvariti standardiziran pristop za spodbujanje elektro mobilnosti med prebivalci in inštitucijami ter uvajanjem potrebne infrastrukture v mestih Podonavja.