SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Poslovna cona Rudarski dom

Mestna občina Velenje je na prvi javni razpis za prednostno usmeritev »Regionalni razvojni programi«, v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, na razvojno prioriteto »razvoj regij« uspešno prijavila projekt Poslovna cona Rudarski dom – razvojno tehnološko središče.

V mesecu oktobru 2009 smo odprli prenovljen objekt na Koroški cesti, ki je namenjen delovanju mladih podjetij. S projektom želimo pospešiti razvoj podjetništva v občini na ta način, da vzpostavimo ugodne prostorske pogoje za zagon novih in mladih podjetij, ki imajo možnost najeti proizvodnje ali pisarniške prostore po zelo ugodni najemnini.
V sklopu projekta smo odkupili objekt ter zemljišča v skupni izmeri cca. 1 500 m². Sanirali smo streho, v celoti menjali stavbno pohištvo ter zunanji ovoj zgradbe, tako da je objekt sedaj tudi energetsko bolj varčen in vizualno privlačnejši. Pisarniške prostore v izmeri 400 m² smo celovito prenovili tudi znotraj ter jih sodobno opremili z IKT opremo. Prenovili in opremili smo 15 pisarn in dve sejni sobi, na voljo je tudi čajna kuhinja ter dvojne sanitarije. Za objektom je urejeno peščeno parkirišče. Preostali del objekta, cca 700 m², pa je namenjen proizvodnji dejavnosti. Objekt predstavlja tudi e-točko, saj na lokaciji deluje brezžični internet.

Vrednost prve faze projekta Poslovna cona Rudarski dom – razvojno tehnološko središče je bila 1.012.229 evrov, od tega je Evropski sklad za regionalni razvoj sofinanciral projekt v višini 787.203 evrov, Mestna občina Velenje pa 225.026 evrov.

Temu projektu je sledila še druga faza, v okviru katere smo v celoti prenovili proizvodnjo halo v skupni izmeri cca 1300 m² in je na voljo mladim podjetjem s proizvodno dejavnostjo. Na razpolago je 6 celic različnih kvadratur ter skupni prostori (sejna soba, čajna kuhinja, sanitarije). Vrednost druge faze projekta je 1.160.822 evrov, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj sofinancira projekt v višini do 803.720 evrov. Druga faza se je zaključila junija 2012.

Trenutno je objekt v celoti zaseden, v pisarniškem in proizvodnem delu je skupaj nastanjenih 9 podjetij.