SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Topli obroki za ranljive skupine

3. 11. 2020

V Mestni občini Velenje z današnjim dnem ponovno uvajamo brezplačno dostavo brezplačnega toplega obroka na dom, in sicer za starostnike, gibalno ovirane, osebe v karanteni, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci pomagali, in tiste, ki si v tem zahtevnem obdobju zaradi socialne stiske ne morejo skuhati ali privoščiti toplega obroka. Storitev velja za občanke in občane Mestne občine Velenje in na območju občine. Od srede dalje lahko brezplačno dostavo toplega obroka na dom naročijo tudi socialni upravičenci.

Tople obroke (zaenkrat je na voljo en meni) bodo pripravljali v kuhinji Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda (za ranljive skupine) in v kuhinji Doma za varstvo odraslih (za socialne upravičence). Naročila sprejemamo vsak delovnik med 9. in 13. uro na telefonski številki 03 8961 619, in sicer za naslednji delovnik in vsak dan posebej. Storitev se izvaja od ponedeljka do petka, med vikendi in ob praznikih ne. Dostava toplih obrokov bo potekala vsak delovnik od 11.30 dalje. Dostavo za vse ranljive skupine bo vršila skupina prostovoljcev Udarnik MC Velenje. Socialni upravičenci lahko naročijo dostavo ali sami prevzamejo obrok na običajnem prevzemnem mestu.

Člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje na območju Mestne občine Velenje zagotavljajo tudi brezplačno dostavo nakupov hrane in zdravil za starejše in gibalno ovirane. Zainteresirani jih lahko pokličejo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 03 898 19 22. Prostovoljci bodo poskrbeli za priporočene preventivne ukrepe pri opravljenih storitvah.

Prijazen pozdrav in ostanimo zdravi!

 

Deli s prijatelji