SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Vabimo na že 8. medgeneracijski festival

11. 4. 2018

Jutri, 12. aprila, se bo ob 10. uri na Titovem trgu pričel že 8. medgeneracijski festival, ki letos poteka pod naslovom Spodbujamo misli in telo za dober spomin. V okviru festivala pripravljamo več dogodkov, zaključni bo v soboto, 14. aprila, dopoldan na Titovem trgu.

V okviru tridnevnega festivala se bodo družili otroci, mladi, predstavniki srednje generacije in starejši. Festival bomo uradno odprli v četrtek, 12. aprila, ob 10. uri na Titovem trgu z delavnico joge, ki bo primerna za vse starostne skupine. Med 11. uro in 11.30 bomo v Galeriji Velenje organizirali voden ogled po razstavi Refleksije, katere avtor je Boris Jesih. Ob 19. uri pa se bo v Knjižnici Velenje pričelo predavanje Velenje – demenci prijazno mesto. Predavali bosta direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje Violeta Potočnik Krajnc in socialna delavka mag. Cvetka Hribar.

V petek, 13. aprila, se lahko vsi zainteresirani ob 9. uri udeležijo »retro« vodenega sprehoda po Velenju, ki se bo pričel na Titovem trgu. Med 10. in 12. uro bo v Zlatemu kotičku (v Mercator Centru Velenje) pod vodstvom Olge Bračič potekala brezplačna kreativna delavnica. Udeleženci delavnice bodo izdelovali priponke in ogrlice iz koledarjev. Ob 19. uri bo v mali dvorani Doma kulture Velenje lutkovno-igrana predstava Princeska na zrnu graha, ki bo primerna za otroke od tretjega leta dalje ter odrasle. Zainteresirani lahko brezplačne vstopnice prevzamejo na blagajni Festivala Velenje.

Zaključek festivala pripravljamo v soboto, 14. aprila, od 9. do 12. ure na Titovem trgu. Obiskovalci prireditve se bodo lahko pomerili v različnih miselnih in športnih igrah. Ob 9.30 bo prisotne nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, v nadaljevanju pa se bo z različnimi plesnimi zvrstmi predstavilo okoli 180 plesalcev, ki bodo nastop zaključili s skupno točko.

Ob 11. uri se bo pričel tek starejših. Sodelujoče bodo pred tekom ogreli rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje in rokometašice Ženskega rokometnega kluba Velenje. Tekaška pot bo preprosta in kratka, saj je glavni namen osveščanje o fizičnih zmožnostih starejših. Tek je namenjen tako starejšim kot tudi invalidom in ostalim obiskovalcem festivala.

8. medgeneracijski festival, katerega glavni namen je združiti čim več generacij v različnih skupnih aktivnosti in hkrati opozoriti na vse bolj aktualni problem današnjega časa – demenco, organiziramo v sodelovanju z Andragoškim zavodom Ljudska univerza Velenje, Domom za varstvo odraslih Velenje, Društvom upokojencev Velenje, Festivalom Velenje, Rokometnim klubom Gorenje Velenje, Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline, Zdravstvenim domom Velenje in Ženskim rokometnim klubom Velenje.

Prijazno vabljeni in lep pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijatelji