SI

Ljudska univerza Velenje obeležila 60-letnico delovanja

13. 6. 2019

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je z nepozabnim dogodkom na Gradu Velenje obeležil 60-letnico delovanja. V tem času so izvedli številne stvari. »Poleg stvari, ki naj bi jih delala neka običajna Ljudska univerza, sadimo in oblačimo drevesa, gojimo čebele, delamo izobraževalne igrice in še veliko drugih stvari,« je povedala direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Ranzinger Kropušek.

Zavod letno organizira več kot 500 različnih izobraževalnih programov in projektov za približno 10 tisoč ljudi. Je edina izobraževalna institucija za odrasle v Evropi, ki je za mednarodne projekte prejela že tri jabolka kakovosti. »To so nekakšni oskarji za izobraževanje odraslih,« je pojasnila direktorica.

Povabljeni so na dogodku doživeli nepozabno popotovanje po kulinariki in glasbi 60-ih let prejšnjega stoletja. Poleg zgodovine delovanja Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje sta program popestrili akademska glasbenica in profesorica klavirja Sanja Mlinar ter pevka Aleksandra Cavnik, ki je kot mlado dekle zmagala na popevki Orion in festivalu Melodije morja in sonca. Da je bila 60-letnica sodobna in zazrta v prihodnost, sta z vizualno in interaktivno podobo poskrbela idejna očeta Vzorčnega mesta Velenje Erik Kapfer in Miha Cojhter.

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje letno organizira več kot 500 različnih izobraževalnih programov in projektov za približno 10.000 ljudi. Kot prvi v državi so za spletno izobraževalno igro prejeli nagrado Sustainable energy Europe Award in nagrado za najboljšo izobraževalno igro na Nizozemskem. Je edina izobraževalna institucija za odrasle v Evropi, ki je za mednarodne projekte prejela že tri jabolka kakovosti in trenutno sodeluje v kar 11 projektih programa Erasmus.

Deli s prijatelji