SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Danes predavanje o cepljenju proti raku na materničnem vratu

12. 10. 2009

Obveščamo vas, da danes, 12. oktobra 2009, pripravljamo v Domu kulture Velenje ob 18. uri predavanja o cepljenju proti raku na materničnem vratu.

V Mestni občini Velenje bomo letos že tretje leto zapored pristopili k sistemskemu cepljenju deklic proti virusom HPV za zaščito pred rakom materničnega vratu. Iz občinskega proračuna bomo zagotovili sredstva za cepljenje deklic, ki obiskujejo deveti razred osnovne šole v naši občini.
S strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa so letos prvič zagotovili sredstva za cepljenje deklic, ki obiskujejo šesti razred osnovne šole.
Mestna občina Velenje bo zagotovila sredstva za cepivo tudi v naslednjih dveh letih in tako omogočila cepljenje tudi deklicam, ki so letos v sedmem ali osmem razredu osnovne šole.

O cepljenju proti virusom HPV se bodo odločili starši deklic sami, z organizacijo seminarja jih želimo bolje seznaniti s problematiko povezano s cepljenjem proti raku na materničnem vratu. Predavala bo Ksenija Kardoš Mohorko, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva iz Zdravstvenega doma Velenje,


Deli s prijatelji