SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Sprejem otrok, rojenih v prazničnem letu kljub slabemu vremenu bo!

14. 9. 2009

Velenje, 14. september Ob letošnjem prazničnem letu, ko mesto Velenje praznuje 50 let, bo župan Mestne občine Velenje Srečko Meh danes, ob 17. uri pri Avtobusnem postajališču Velenje sprejel najmlajše Velenjčanke in Velenjčane otroke, rojene v letošnjem letu in njihove najbližje. Ob tej priložnosti bodo prejeli spominsko darilo.
Sprejem smo želeli pripraviti na mestnem otroškem igrišču, pa zaradi slabega vremena to žal ni mogoče.

Seznam novorojenih Velenjčank in Velenjčanov smo pridobili na podlagi vlog za pridobitev enkratne denarne pomoči za novorojence v Mestni občini Velenje, ki so bile za letos rojene otroke vložene do konca meseca avgusta. Le-teh je bilo 213.
Za vse velenjske dojenčke, ki se bodo še rodili v tem letu, bomo pripravili sprejem v prihodnjem letu.

Enkratna denarna pomoč za novorojenca je enkratna družbena pomoč novorojenemu otroku, s katero se družini oziroma roditeljem zagotovijo dodatna sredstva za pokrivanje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka. Sredstva za izplačilo pomoči se zagotovijo v proračunu Mestne občine Velenje. Pravico do pomoči imajo novorojenec oziroma starša pod pogojem, da imajo stalno prebivališče v mestni občini Velenje. Enkratna denarna pomoč Mestne občine Velenje za novorojenca znaša 100 evrov.

Deli s prijatelji