SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Posledice neurja

11. 7. 2009

Velenje, 11. julija - V mestni občini Velenje je včerajšnje nočno neurje povzročilo precejšnjo škodo. Najhuje je neurje prizadelo krajevne skupnosti Pesje, Kavče, Podkraj, Podgorje in zaselek Tajna.

Predstavniki služb zaščite in reševanja Mestne občine Velenje, koncesionarja podjetje PUP, d. d. in podjetje Andrejc, d. o. o., patrulje Policijske postaje Velenje, združenje šoferjev in avtomehanikov Velenje in številni sodelavci občinske uprave so bili včeraj cel dan na terenu, kjer so skušali sanirati nastalo škodo in pomagati občanom v stiski.

Do danes so evidentirali 25 plazov, nekaj manjših še ni bilo popisanih.
Noben plaz ne ogroža stanovanjskega oz. gospodarskega poslopja.

Vse ceste republiške ceste, javne in lokalne poti so prevozne. Le v zaselku Tajna (pri domačiji Mavzelj) sanacija še poteka. Ostale kritične točke so ostale nespremenjene in se nadzorujejo.

Tri ekipe se bodo ob 12. uri odpravile na teren in podrobno popisale vse plazove, da se bo lahko začela pripravljati ocena povzročene škode.
Koncesionarja bosta aktivno začela urejati in popravljati tudi poškodovane bankine ob cestah.

Krizni štab se bo ponovno sestal ob 21. uri v prostorih Gasilskega doma Velenje in podal ocene škode po posameznih področjih v mestni občini Velenje.

Še enkrat občanke in občane opozarjamo, da so na celotnem območju, kjer je divjalo neurje zelo poškodovane bankine cestišč, zato jih prosimo, da vozijo še posebej previdno in strpno. Zahvaljujemo se jim za razumevanje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi MO Velenje

Sporočila za javnost Mestne občine Velenje

Poročilo s terena - posledice deževja

Fotografije s terena- posledice neurja v Velenju - (FOTO 1, FOTO 2) - zip,po cca10 Mb

Karta evidentiranih plazov neurja(karta) - pdf, 2Mb

Deli s prijatelji