Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 6. oktober 2022

Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
November 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Pravljična joga za otroke

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let.
Z vami bosta Nina Časl in Maja Praprotnik.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Četrtkova peta - PRESTAVLJENO NA 20. 10. 2022

Ustvarjalnica za otroke in starše s Tjašo Rezman.

Dogodek prireja Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje - Vila Rožle.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah. 
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Franci Horvat: Po poteh XIV. divizije

Franci Horvat, alpinist, planinec, kulturni ustvarjalec na področju fotografije in  avtor treh publikacij (Sto vodnjakov na Slovenskem, Timšel in Poti k izvirom) je v svoji zadnji knjigi, ki jo je izdala Planinska zveza Slovenije, napisal planinsko-zgodovinski vodnik Po poteh XIV. divizije. Vodnik opisuje pot od Sedlarjevega do Ljubenskih Rastk pri Ljubnem ob Savinji. Da pa opisi niso preveč suhoparni, so jim dodane razne zanimivosti, od kulturnih do naravnih znamenitosti.

Literarni večer bo avtor popestril, s predavanjem z izbranimi diapozitivi, ki se navezujejo na omenjeno pot.  
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Jure Pukl in Urška Centa: Na pragu nevidnega

Abonma Klub in izven

Na pragu nevidnega so zvoki in podobe v preseku časa in prostora, vznemirljive čutne in občutljive impresije v spoju dveh ustvarjalcev iz dveh različnih svetov, ki vsak s svojega oddaljenega balkona strmita proti skupni samoti. Jure Pukl in Urška Centa začenjata svojo odrsko sinergijo z odrskim projektom, ki prepleta elektronsko in akustično glasbo s plesom in njegovim zvokom. Začetno točko iščeta v dimenzijah odnosa med gibom in zvokom v prostoru, pri tem pa snujeta niz dotakljivih in stvarnih občutij, oblik in atmosfer, ki hkrati ohranjajo svojo skrivnostnost in nevidnost. Njuna človeška figura v razvoju odrskega doživetja skladišči neštete načine obstoja in se poigrava z mislijo o sprehodu po robu definicij - plesa, glasbe, žanra in formata. V iskanju skupnega presečišča si ustvarjalca kot cilj v resnici ne zastavljata fuzije, temveč bolj "konfuzijo", kaotično zlitje več ravni človeka v odrsko doživetje.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  za abonma Klub in izven (16 EUR)
Preberi več »

Vodstvo za skupine iz vrtca

V galeriji Velenje je na ogled pregledna razstava ilustracij Marjana Mančka, ki se javnosti predstavlja z ilustracijami, risankami in stripi. Marjan Manček je zelo plodovit slovenski ilustrator, karikaturist in filmski animator, ki je za svoje delo prejel številna slovenska in mednarodna priznanja ter nagrade.

Ob razstavi smo za vas v pripravili brezplačna interaktivna vodenja, sestavljanje puzlov z junaki iz slikanic, iskanje napak, bralni kotiček, pozdravil pa vas bo tudi kultni lik Radovedni Taček. V atriju Galerije lahko prisluhnete pravljici Mojca Pokrajculja. 

 Vodstvi bosta ob 10.00 in 11.00 uri. 

Prijave na tel. številko: 03/828 00 10 ali po elektronski pošti na  info@galerijavelenje.si.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Pikin festival v filateliji in na razglednicah

Pikin festival že od samega začetka posveča pomemben del svoje kulturne in vzgojne vsebine pošti in poštnim aktivnostim. Pošta, poštne usluge in dejavnost so tako v literarnem delu Pike Nogavičke kot tudi v implementaciji lika Pike in »Pikine pošte« igrali pomemben del v zgodbi največjega otroškega festivala v Sloveniji. Pikina festivalska pošta je obiskovalcem na voljo vse od začetka festivala v Velenju. Priložnostni poštni žigi so se pojavili že v njegovem začetku pred več kot tremi desetletji in se redno pripravljajo še danes, podobno velja tudi za Pikine razglednice in seveda za Pikine poštne znamke.

Motiv ki se pojavlja tako na razglednici, kot tudi uradnem poštnem žigu (PPŽ) in na znamki imenujemo MAKSIMUM KARTA. Del zbirateljskega materiala filatelista Matjaža Šaleja bo na ogled na Velenjski pošti tudi v času (pred in po) Pikinega festivala.
Razstava je odprta v delovnem času Pošte 3320 Velenje.

Pikin festival v filateliji in na maksimum kartah.

  Pošta Velenje
  Prost vstop
Preberi več »