Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 21. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Dan brez avtomobila

V času med 16. in 22. septembrom bo potekal projekt Evropski teden mobilnosti, v katerega se že več let aktivno vključuje tudi Mestna občina Velenje. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani. Vse več se zanašamo na avtomobil, kar pa prinaša posledice, kot so onesnaževanje, hrup, nesreče in zdravstvene težave zaradi premalo gibanja. Zato je sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, življenjskega pomena. Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.


V okviru teh bomo 21. septembra zaprli Rudarsko cesto in parkirišča ob njej, tam bomo izvedli različne športne in poučne aktivnosti za vse obiskovalce in občane MO Velenje. Za celoten teden mobilnosti bomo zaprli tudi parkirišča, ob stavbi steklene direkcije, za izvedbo aktivnosti »Poljubi in odpelji«.

  Rudarska cesta
  Prost vstop
Preberi več »

Mednarodna konferenca Pozdravljena, prihodnost 2022

Tema letošnje konference je Preobrazba sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi.
Soorganizator konference je ELES, partnerji so Komunalno podjetje Velenje in agencija KSSENA.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Alzheimer cafe

Demenca preprosto ni bolezen, s katero se velja sprijazniti in pri kateri ni pomoči. Danes ne velja več, da bližnji lahko zgolj nemočno opazujejo upadanje obolelega, ugašanje njegovega spomina in pešanje kognitivnih funkcij, ampak je mogoče pomagati, Napredovanje bolezni lahko upočasnimo, vendar je treba bolezenske znake dovolj zgodaj prepoznati in hitro ukrepati. Kakšne so možnosti za zdravljenje?

O tem se bomo pogovarjali z dr. Milico Gregorič Kramberger.

V sodelovanju z DEOS Center starejših Zimzelen Topolšica. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Pozdravljena vrtec in šola

Na otroškem oddelku bomo pripravili pravljice, ki govorijo o prvem obisku vrtca in o začetku šole. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »