Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 11. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Tudi miši gredo v nebesa

Pikin festival 2022 - Pikin kino
Sinhronizirana animirana pustolovščina, 87 min (Češka, Slovaška, Poljska, Francija), 7+
Režija: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček
Glasovi: Maja Kunšič, Gašper Jarni, Primož Pirnat, Blaž Šef, Matej Puc, Vesna Pernarčič, Gašper Malnar, Asja Kahrimanovič-Babnik

  Kino Velenje (velika dvorana)
  brezplačno
Preberi več »

Lutkovno gledališče Velenje: Nana, mala opica

Pikin festival- lutkovno-igrana predstava

Lutkovno-igrana pravljica Nana, mala opica je nastala po motivih istoimenske knjige slovenskega pisatelja Josipa Ribičiča, ki je postavil temelje moderne slovenske pravljice in je zaslužen tudi za razvoj slovenskega mladinskega periodičnega tiska. Nana je mala, svojeglava, razposajena opica. Nekoč so jo z njenega otoka ugrabili ljudje, da bi jo naučili trikov in jo razkazovali v cirkusu, sedaj pa se vrača domov, napol človek, kot sama pravi, finih manir in oblečena po človeško. Njen povratek opice razdeli na dva tabora - mladi jo posnemajo in ji vsepovsod sledijo, željni postati podobni ljudem, ki jih Nana tako občuduje, a starejše, modre opice dobro vedo, da v divjini ni pametno pritegovati nase preveč pozornost. Nana ima več sreče kot pameti, zato ji ni hudega, vse dokler k otoku ne pripluje nova ladja lovcev ...

  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Gasilsko tekmovanje za zlato piko 2022

Pikin festival - Gasilsko tekmovanje za pionirje in pionirke
Gasilsko tekmovanje za zlato piko za pionirje in pionirke pripravljamo v sodelovanju z Gasilsko zvezo Šaleške doline.
  Gasilski dom Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

33. Pikin festival

Pikin festival - Pikina nedelja

Pikina nedelja ponuja igrivi vrvež glasbe in zabave, ki bo zaživel na Titovem trgu, v parku pred Gimnazijo Velenje, v Rdeča dvorana in na Pikinem otroško igrišče. Festival izziva kreativnost, spodbuja igrivost in ponuja pisano paleto glasbenih in gledaliških predstav, ustvarjalnih in gibalnih delavnic, Pikinih razstav in umetniških četrti. Letos bo Pika v središču mesta postavila celo svoj kamp!

Pokukajte na spletno stran www.pikinfestival.si in poglejte, kaj vse vam pripravlja Pika. 

  Velenje - različne lokacije
  Prost vstop
Preberi več »

Teatro Pavana: Balerine

Pikin festival - Ulična predstava

Iz katerega čudovitega baleta so zbežali naši plesalci? Ko balerine izvajajo piruete, ob tem kot na oblakih zaplešejo tudi njihova čudovita barvna krila. Ni enostavno vzdrževati ravnotežja na špicah, a z navodili učitelja baleta bo zapletena koreografija zagotovo uspela, kajne?


  Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

'Narobe' joga

Družinska joga je prav posebno doživetje, saj se lahko vsa družina ob izvajanju različnih asan poveže, krepi vezi in se ob tem še prav dobro zabava. "Narobe" joga – spoznaj, kakšen je pogled v deželi Narobe. Izvaja Nina Časl.
  Prost vstop
Preberi več »

Spodbujanje kreativne samozavesti

Pikin festival - Delavnica za starše

Učenje kreativnih orodij

Okolje starševstva prinaša ogromno novih izzivov, z znanjem pravih kreativnih orodij pa postanejo ti izzivi lažji in tudi zabavnejši. 

Ker kreativnost dovoljuje, da se ponovno povežemo s svojim notranjim otrokom in dovolimo, da pridejo na dan naša otroška igrivost, lahkotnost in avtentičnost. Tako lažje sprejemamo sebe in bližnjo okolico ter kompleksnejše probleme rešujemo tako, da jih kreativno poenostavimo.  

Skozi delavnico bomo predstavili več različnih orodij in načinov, kako odkleniti svoj kreativni potencial, ki se skriva v nas vseh. 


  Mestno otroško igrišče
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljičarna: O zeleni žabici Emi, ki ni marala vode

Pikin festival - Lutkovno-igrana predstava

Zelena žabica Ema nikoli ni marala vode, zato je najraje sedela ob robu velike mlake, srkala limonado in brala časopise. Tako je poznala vse govorice, ki so krožile v bližnji in daljni okolici. In ker je včasih poslušala le z enim ušesom in brala tako na hitro, le z enim očesom, je kakšno informacijo razumela nekoliko po svoje. In prav zaradi tega se je življenje zelene žabice Eme pošteno zapletlo...

Predstavo je podprlo Komunalno podjetje Velenje.

  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Rajanje z Damjano Golavšek

Pikin festival: Koncert za otroke

Igriv nastop Damjane Golavšek nikogar ne pusti ravnodušnega, saj Damjana, pevka in vzgojiteljica,  otroško dušo dobro pozna. Značilnost njenega glasbeno animacijskega nastopa je zabavna in poučna glasba, večinoma avtorska, nekaj pa je priredb. Damjana animira in povabi otroke k sodelovanju, da z njo zapojejo, zaplešejo ali pa se individualno izkažejo s tem, kar znajo.


  Titov trg (Alfredov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Lutkovno gledališče Velenje: Volk in kozlički

Pikin festival - Lutkovno-igrana predstava

Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem – še posebej hudobnemu volku! Razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi. Mamam koza pravi: »Pri rogatem kozlu! Zdaj bom pa mama morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha ...«. Lik volka otroci naravnost obožujejo in ko poslušajo ali gledajo pravljico, kjer nastopa, ponavadi komaj čakajo, da se srečajo z njim. Volk namreč pooseblja strah in nevarnost, hkrati pa otroci vedo, da je le volk iz pravljice. Iz lipovega lesa izrezljana kozja družinica živi v majhni štali, kjer je tudi veliko starinskih predmetov iz naše kulturne dediščine.

Predstava traja 30 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let.

  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  Prost vstop
Preberi več »