Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 7. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Telovadimo z Lucijo

Telovadba, vsako sredo od 8. do 9. ure

Telovadba s kineziologinjo Lucijo Maglica  je srednje intenzivnosti in je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati kakovost življenja skozi vaje za celo telo. Izvajale se bodo vaje za krepitev mišic, elastičnost, ravnotežje in vzdržljivost, kar bo vplivalo na dvig energije in vaše boljše počutje. Na telovadbi boste  dobili  koristne informacije in nasvete za ostale aktivnosti, ki jih počnete čez dan, da bi zmanjšali morebitne težave in bolečine. Pridružite se nam na travniku pred LUV vsako sredo od 8. do 9. ure. 

  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij - Večgeneracijski center Velenje)
  brezplačno
Preberi več »

Pohod krajanov Stare vasi

Zbor pred domom Krajevna skupnost Stara vas. V primeru slabega vremena se pohod prestavi. Kontakt oseba: Škruba Božo, 040 626 869.
  pred domom Krajevne skupnosti Stara vas
  Prost vstop
Preberi več »

Informativni dan za vpis v srednje šole

Informativni dan, sreda 7. 9. 2022 ob 10. in 17. uri
Vljudno vabljeni na informativni dan za vpis v srednje šole v šolskem letu 2022/23. Informativni dan bo potekal na sedežu Ljudske univerze Velenje, in sicer v sredo 7. 9. 2022, ob 10. in 17. uri. "Najbolje se obrestuje naložba v znanje." (Benjamin Franklin) Veselimo se srečanja z vami.
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje Pikine fotografske razstave Narobe svet

Razstava najboljših fotografij Pikinega fotografskega natečaja, ki je letos poustvarjal naslovno temo 33. Pikinega festivala in vabil osnovnošolce, da ujamejo trenutke sveta okoli nas in njegove drugačnosti. Natečaj so pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije pripravljali Muzej Velenje, Digitalni Foto Klub, revija Digitalna kamera in Festival Velenje.
  atrij Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Kultura brez zaklonišča: večer ukrajinske literature in glasbe

"Ob vojni v Ukrajini in njenih uničujočih posledicah bi radi postavili ukrajinsko književnost v središče svetovnega branja, izpostavili njeno vsebinsko in slogovno plat ter ukrajinskim avtorjem omogočili mednarodni forum. Tudi v časih stiske lahko in mora književnost delovati kot medij kritike, ki poskuša najti besede in jezikovne oblike za neizrekljivo. Branje se ne osredinja le na aktualna dela, ampak tudi na zgodovinska," so zapisali na Berlinskem literarnem festivalu, ki poziva k branju ukrajinske književnosti po svetu. Tudi Knjižnica Velenje se pridružuje pozivu z večerom ukrajinske literature in glasbe. 
V sodelovanju s Šaleškim literarnim društvom Hotenja. Večer bodo soustvarile ukrajinske glasbenice projekta Music for the future: Marina Donlibets, Marianna Fylypenko, Sofia in Anna Kislyak.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Snidenje generacij

Snidenje generacij je razstava člana društva Saliha Biščića, ki svoje znanje in ljubezen do likovnega ustvarjanja prenaša na svojo vnukinjo Eliso. 
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »