Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 30. avgust 2022

Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Torkove igrarije: Plesni studio N

Poletje na travniku

Poletje ni pravo, če v njem ne zaplešemo, brezskrbno in na vso moč! Za kakšen nov plesni korak, za zgodbo v vaših gibih in korakih ter za prijetno plesno druženje bo poskrbel Plesni studio N.

Torkove igrarije bodo potekale med 10. in 12. uro ter med 17. in 19. uro.
V primeru slabega vremena Igrarije odpadejo.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi Mitje Konića

Velenjčan Mitja Konić se s samostojno razstavo drugič predstavlja v Galeriji Velenje. Po letu 2009, ko je bil mlad diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, se tokrat predstavlja z deli, nastalimi v zadnjih desetih letih.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: Konovski harmonikarji in Pevski septet KUD Lipa Konovo

Večeri v amfiteatru - Poletne kulturne prireditve

Konovske harmonikarje sestavlja deset članov, ki igrajo na diatonične harmonike ob spremljavi baritona, klarineta in kitare. Preigravajo narodnozabavne in ljudske pesmi, ki jih obogatijo z večglasnim petjem. Oktobra letos bodo organizirali že 14. srečanje harmonikarskih skupin na Konovem. Tu delujejo tudi pevski sestavi – v amfiteatru se bo predstavila skupina sedmih pevcev, ki prepevajo ljudske, umetniške in zabavne pesmi, delujejo pa pod mentorstvom Jožeta Grabnerja. Vsako leto sodelujejo na Območni pevski reviji malih vokalnih skupin z naslovom Ne čakaj na maj.

V primeru slabega vremena bo dogodek odpadel.

  Velenjska promenada (Amfiteater)
  Prost vstop
Preberi več »

PRESTAVLJENO - Alfi Nipič: Ostal bom muzikant

Alfi Nipič, slovenski pevec in glasbenik, je izdal avtobiografijo. Njegovo življenje je v celoti posvečeno glasbi. Sprva se je ukvarjal s popularno zabavno glasbo in postal širši javnosti znan po uspešnici Silvestrski poljub. Kasneje se je začel ukvarjati z narodno glasbo in postal pevec Ansambla bratov Avsenik. Danes še vedno rad zapoje. Med pogovorom o knjigi s Tanjo Vidic Goršak bo Alfi Nipič zapel svoje največje uspešnice. 
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zoran Predin: glasbeno-literarni večer

Glasbenik – skladatelj in pevec, kantavtor, besedilopisec, občasno pa tudi literarni ustvarjalec in igralec Zoran Predin, član legendarnega Lačnega Franza ter prejemnik Ježkove nagrade, je izdal svoj romaneskni prvenec Mongolske pege, katerega bo predstavil ob pogovoru z Orlandom Uršičem. Po predstavitvi knjige sledi glasbeni koncert.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, Gimnazija ŠC Velenje

Na razstavi se bodo predstavili dijaki umetniške gimnazije s svojimi likovnimi deli, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, plastično oblikovanje, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine.

Mentorice: Nataša Tajnik Stupar, Aleksandra Dolenec Gojević in Uršula Skornšek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »