Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 26. avgust 2022

Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Šili fest

26. avgusta se bo v Velenju na Starem trgu odvila zgodba, navita na vilice. Lokalno podjetje Šili testenine, v skupni organizaciji z Zavodom za turizem Šaleške doline, organizira prvi gastronomski long table ( oz. "dolga miza" ) festival v našem mestu. Vabljeni vsi ljubitelji dobrega vina in testenin, ki se v toplih poletnih večerih radi razvajate ob vrhunski kulinariki. 

Cena: 35 EUR

Cena vključuje: kulinarično druženje, 5-hodni meni in aperitiv.
  Staro Velenje
  Vstopnina: 35 €
Preberi več »

Zver

Redna filmska predstava (Beast)
Srhljivka, 100 min (ZDA)
Režiser: Baltasar Kormákur
Igrajo: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley, Leah Sava Jeffries
  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Spinov salsa večer

Plesni večer pod zvezdami

Dobrodošli plesalci v paru in tudi tisti, ki plesnega partnerja nimate. Zavrteli se boste lahko v ritmih salse, bachate, kizombe ... Za vse začetnike bo na voljo brezplačno učenje osnovnih korakov, poskrbljeno bo za plesno animacijo, nagradno igro in nepozabno plesno zabavo. Spinove plesne večere v poletnih mesecih organizirajo Plesna šola Spin, Festival Velenje in MO Velenje.

  ploščad pred Domom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

25. FMKK Modna revija - Fešn!

Festival mladih kultur Kunigunda

V Kunigundin repertoar dogodkov uletava modna revija Fešn! Na Titovem trgu, preoblikovanem v modno pisto, bodo mlade kreatorke in kreatorji občinstvu predstavili svoje kreacije in pokazale novo umetniško področje festivala. Vse to ob spremstvu light showa, da bo pista zares zasijala! Več na: https://kunigunda.si/.

  Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

25.FMKK Koncert: Repetitor, Moveknowledgment, Lelee

Festival mladih kultur Kunigunda

Beograjski garažni rock trio Repetitor je ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja. Postopoma so oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes.  Zasedba Moveknowledgement, ki je nastala konec 90.ih v Novem Mestu, je en sam niz vznemirljivih žanrskih permutacij in zvočnih eksperimentov. Lelee, gre za nekakšen namišljen jadranski indie rock, ki je emotiven in neposreden, predvsem pa prikrojen tudi za radio in širše poslušalstvo.

  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, Gimnazija ŠC Velenje

Na razstavi se bodo predstavili dijaki umetniške gimnazije s svojimi likovnimi deli, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, plastično oblikovanje, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine.

Mentorice: Nataša Tajnik Stupar, Aleksandra Dolenec Gojević in Uršula Skornšek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »