Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 22. avgust 2022

Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

25. FMKK konS - Brida: Izdelava vesoljskih plovil

Festival mladih kultur Kunigunda

Delavnica za otroke med 9. in 15. letom

Delavnica bo zajemala izdelavo vesoljskih plovil in razumevanje potovanja po vesolju. Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire ki nas čakajo pri potovanju na druge planete. Delavnica je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa so obvezne prijave na: prijave@mc-velenje.si

Več na: https://kunigunda.si/

  Kunigunda - Multimedijski center
  Prost vstop
Preberi več »

25. FMKK Živa galerija: Velehood

Festival mladih kultur Kunigunda

Živa galerija bo razkrivala zgodbe, kako so življenjske prelomnice in raznorazne simbolike, asociacije postale ideje, skice in se z namenom za vedno zarisale na kožo. Tetovaže pričajo o ljubezni, izgubi, častijo slavne in kultne osebnosti, so okrasni dodatek, prekrivajo brazgotine, govorijo o posebnih trenutkih in občutkih, zapišejo misli, motivirajo, včasih pa so tudi spontane in takšne … kar tako. Več na: https://kunigunda.si/

  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Miniature, nastop Burje Podlesnik in Plesnega studia N Velenje – Sojenice ter Ane Romih - Trenutek

Festival mladih kultur Kunigunda

Burja Podlesnik, Snippet - V svojem solu skozi igro poskušam raziskati kaj v bistvu pomeni performans. Premik med vsakdanjim razlaganjem in padanjem v gibanje združuje nastopanje in nenastopanje in služi kot moje igrišče. S predstavo Trenutek ( Ana Romih) avtorica nadaljuje z raziskovanjem in ustvarjanjem taktik in strategij uravnovešanja telesa v njegovi polni prisotnosti. V svojem delu bo avtorica razpirala vprašanja plastičnosti našega telesa in uma.


  Sončni park
  Prost vstop
Preberi več »

Uncharted - PRESTAVLJENO V KINO VELENJE!

Zvezde pod zvezdami
Pustolovski film, 116 min (ZDA)
Režija: Ruben Fleischer
Igrajo: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabriell, Antonio Banderas

V primeru dežja bo filmska predstava v veliki dvorani Kina Velenje.
Vstop prost!  poletni kino pred Domom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, Gimnazija ŠC Velenje

Na razstavi se bodo predstavili dijaki umetniške gimnazije s svojimi likovnimi deli, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, plastično oblikovanje, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine.

Mentorice: Nataša Tajnik Stupar, Aleksandra Dolenec Gojević in Uršula Skornšek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz zbirke zbiratelja Frenka Špilerja: od starih knjig, razglednic in fotografij do poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev

Čez poletje bo na domoznanskem razstavišču v Mestni knjižnici Velenje razstavljal Frenk Špiler. Dolgoletni zbiratelj z obsežno zbirko starih knjig, razglednic, kovancev in tudi srednjeveških muzejskih artefaktov, je za razstavo pripravil izbor iz njegove zbirke razglednic in fotografij Velenja, turističnih publikacij o Šaleški dolini ter poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev. Na razstavi bodo tudi stare knjige o Šaleški dolini in nekdanji kovanci ter stari predmeti.  
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »