Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 1. julij 2022

Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Avgust 2022
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Barabe

Redna filmska predstava (The Bad Guys)
Sinhronizirana animirana pustolovščina, 100 min (ZDA)
Režija: Pierre Perifel

  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

30.DMK | Rock na Visti

V Šaleškem Študentskem klubu smo skupaj z izvajalci in Mestno občino Velenje poiskali najbolj optimalno rešitev, in sicer, da se
koncert ponovno izvede v petek, 1. 7. 2022, na Visti. Tokrat bomo večer preživeli z zasedbami Big Addiction, Siddharta, Takeoff band.
Karte, ki so veljale za Rock na Visti, 27. maja, bodo veljale tudi za ta dogodek. 
Spodaj so navedena vsa navodila, kako bo možno ponovno pridobiti kupljeno vstopnico:
⁃ Tisti, ki ste karte kupili na spletni strani Eventima, boste na e-mail dobili novo karto oziroma potrdilo o nakupu karte.
⁃ Tisti, ki ste karte kupili na dan dogodka na vhodu, na Petrolu ali med našimi uradnimi rami, nam prosim pišite na mail rocknavisti@gmail.com. V pomoč bodo kakršnakoli dokazila.
⁃ Vloge za nove vstopnice bomo sprejemali od ponedelika, 6. 6. 2022, do nedelje, 12. 6. 2022, na rocknavisti@gmail.com.
⁃ Od ponedeljka, 13. 6. 2022, bo možen tudi nakup kart, za tiste, ki jih še niste kupili in se Rocka na Visti želite udeležiti. Za ponovni koncert se bodo karte prodajale po ceni 13€ za člane ŠŠK 15€ za nečlane in 17€ na dan dogodka.Ker smo se odločili za nov termin koncerta, kupnine kart ne vračamo.
Hvala za razumevanje!
  Vista
  Prost vstop
Preberi več »

Spinov salsa večer

Plesni večer pod zvezdami

Dobrodošli plesalci v paru in tudi tisti, ki plesnega partnerja nimate. Zavrteli se boste lahko v ritmih salse, bachate, kizombe ... Za vse začetnike bo na voljo brezplačno učenje osnovnih korakov, poskrbljeno bo za plesno animacijo, nagradno igro in nepozabno plesno zabavo. Spinove plesne večere v poletnih mesecih organizirajo Plesna šola Spin, Festival Velenje in MO Velenje.

  ploščad pred Domom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, Gimnazija ŠC Velenje

Na razstavi se bodo predstavili dijaki umetniške gimnazije s svojimi likovnimi deli, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, plastično oblikovanje, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine.

Mentorice: Nataša Tajnik Stupar, Aleksandra Dolenec Gojević in Uršula Skornšek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz zbirke zbiratelja Frenka Špilerja: od starih knjig, razglednic in fotografij do poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev

Čez poletje bo na domoznanskem razstavišču v Mestni knjižnici Velenje razstavljal Frenk Špiler. Dolgoletni zbiratelj z obsežno zbirko starih knjig, razglednic, kovancev in tudi srednjeveških muzejskih artefaktov, je za razstavo pripravil izbor iz njegove zbirke razglednic in fotografij Velenja, turističnih publikacij o Šaleški dolini ter poslovne dokumentacije nekdanjih šaleških podjetnikov in trgovcev. Na razstavi bodo tudi stare knjige o Šaleški dolini in nekdanji kovanci ter stari predmeti.  
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Poletna pravljica

Na otroškem oddelku bomo pripravili pravljice, ki govorijo o naravi, živalih in poletnih dogodivščinah. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »