Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 22. junij 2022

Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Polepšajmo si dan s pogovorom

Pogovorna delavnica z Bojanom Krevhom
Najsrečnejši ljudje nimajo vsega. Najboljše izvlečejo iz najlepšega. Živijo enostavno, govorijo ljubeznivo, ljubijo velikodušno...(Mary) Vabljeni na prijetno pogovorno delavnico s psihologom Bojanom Krevhom. Delite svoje življenjske misli ali samo prisluhnite pogovoru. Vljudno vabljeni. 
  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij Večgeneracijski center)
  Delavnica je brezplačna
Preberi več »

Koncert kitarskih orkestrov

Kitarski orkester Glasbene šole Velenje (dirigentka Monika Krajnc Štih) in Kitarski orkester Glasbene šole Slovenj Gradec (dirigentka Mojca Verčnik).
  Glasbena šola Velenje (Marinova dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Sara Lamprečnik in Alen Kovše

Poletne kulturne prireditve 2022

Sara Lamprečnik je mlada nadobudna pevka in glasbenica, ki se vzpenja na slovensko glasbeno sceno. Kot debitantka se je prvič pojavila leta 2015 na Festivalu novih skladb - FENS, kjer je s svojo avtorsko skladbo osvojila prvo mesto. Dve leti kasneje se je s pesmijo Le ti to znaš uspešno predstavila na Dnevih slovenske zabavne glasbe RTV Slovenije. Saro lahko pogosto slišite tudi kot zelo uspešno spremljevalno vokalistko. Sodelovala je že z številnimi glasbeniki, kot so npr. Nina Pušlar, Manuella, Tinkara Kovač, Eva Boto, Lea Sirk, Pero Lovšin …, kot spremljevalna vokalistka pa tudi redno nastopa na EMI, Slovenski popevki, Melodijah morja in sonca in v oddaji V petek zvečer na RTV Slovenija. Trenutno sodeluje z odličnim glasbenikom Alenom Kovšetom, s katerim sta do sedaj izdala dva singla - Čeprav te ni, ki je bila tudi popevka tedna na Valu 202, in pesem Ko sem s teboj.

V primeru slabega vremena bo koncert odpadel.

  pred Domom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Ivo Stropnik

Preko plakatov in v vitrinah razstavljenega gradiva bo predstavljen domačin, pesnik, pisatelj in urednik Ivo Stropnik. Avtorici razstave sta Metka Pivk Srdič in Brina Zabukovnik Jerič.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Inventura 22 in Klavdija Zupanc, razstava grafik

V Galeriji Velenje sta na ogled dve razstavi: v spodnjem nadstropju tradicionalna razstava likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Umetniške gimnazije Velenje - likovne smeri z naslovom INVENTURA 22, v zgornjem nadstropju pa razstava akademske slikarke Klavdije Zupanc, bivše dijakinje Gimnazije Velenje. Umetnica je ustvarila svojo grafično abecedo, iz katere je izpeljala neskončno veliko različnih podob in oblik. Pri ustvarjanju se vrača k svojim začetkom in navdih najde v svoji prvi ljubezni, slikarstvu. Razstava je torej izrazit preplet slikarstva in grafike.

Razstavi bosta na ogled do 24. junija 2022.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »