Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 7. junij 2022

Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Pohod - ''Prisotnost notranjega miru''

V okviru letošnjega tedna vseživljenjskega učenja bo v organizaciji Območnega odbora Slovenskega društva Hospic Velenje potekal pohod okoli Škalskega jezera, v okviru katerega se bomo v objemu narave povezali s seboj in z različnimi vajami izkušali prisotnost sproščenosti telesa in tišine uma.

  Škalsko jezero ob letnem kinu
  Prost vstop
Preberi več »

SLOVENSKO PO VELENJSKO

Neformalno učenje slovenščine
Pod okriljem Središča medkulturnega dialoga Velenje in  Planeta generacij VSAK TOREK od 10.00 do 11.30 poteka delavnica neformalnega učenja slovenskega jezika. Namenjena je priseljencem za lažjo integracijo v vsakdanje življenje. Na delavnici tujcem nudimo pomoč pri  premagovanju jezikovnih in kulturnih ovir, pomoč pri seznanjanju z okoljem, kulturo in družbo, svetujemo in pomagamo pri vključitvi v izobraževalne procese. Delavnica je brezplačna in  namenjena zaposlenim in brezposelnim osebam. Delavnica se izvaja v okviru prireditev TVU 2022. Vljudno vabljeni. 
  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij Večgeneracijski center)
  Delavnica je brezplačna
Preberi več »

Strokovno vodstvo po stalni razstavi »Majda Kurnik 1920-1963«

Vabljeni na Velenjski grad na strokovno vodstvo po stalni razstavi »Majda Kurnik 1920-1963«. Po razstavi bo popeljala avtorica razstave, kustosinja Galerije Velenje, muzejska svetnica, mag. Milena Koren Božiček.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

V junijski Zeliščarni boste spoznali nabor zelišč, ki so primerna za zdravje telesa, uma, duše in duha, za ohranjanje in vzdrževanje ravnovesja, za nego in razvajanje skozi poletje.

Dogodek je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost, ki ga delno financira MO Velenje. Vodi Kata Laštro, v sodelovanju z DPM levi breg Velenje.

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta, ustvarjalnica za otroke in starše

Mini ocean

Ob dnevu oceanov bomo tudi mi izdelali majhen ocean. Vanj bomo skrili morske živalice, potopljene ladje in skriti zaklad.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Miklavž Komelj: KAJUH Dopisovanja

V Kajuhovem letu 2022 je v zbirki KAJUH100 izšla že četrta knjiga – Kajuh Dopisovanja. V obsežni knjigi so zbrana vsa ohranjena pisma, dopisnice in razglednice, ki jih je Kajuh napisal ali pa so jih njemu napisali njegovi prijatelji, sorodniki in sodobniki. Priznani umetnostni zgodovinar, pesnik, pisatelj, prevajalec in znanstvenik dr. Miklavž Komelj je knjigo uredil, napisal spremni esej ter opombe k pismom. Z avtorjem se bo pogovarjal urednik zbirke KAJUH100 Vlado Vrbič.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

ODPADE - Muzikal VESNA

'Mi smo solidna firma', je pogost stavek v muzikalu Vesna, na podlagi katerega so učenci OŠ Mihe Pintarja Toleda skupaj z mentorji, živo glasbeno spremljavo in v koprodukciji s Festivalom Velenje pripravili celovečerni muzikal. Gre za osnovnošolsko priredbo klasične zgodbe po filmski uspešnici Mateja Bora iz 60 let minulega stoletja. V originalu se dijaki pripravljajo na maturo, v naši predstavi se devetošolci pripravljajo na NPZ-je, nacionalno preverjanje znanja.

Ob zaključku šolskega leta – po uspešno opravljenih NPZ-jih je uprizoritev Vesne postavljena na oder prireditvenega prostora Vista. Vstopnine ni! Vabljeni!
  Vista (Vista park z razgledom)
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru - Plesni studio M-dance - ODPOVEDANO

M-DANCE plesni in rekreativni center za vse generacije, od 3. leta dalje, svojim članom ponuja več kot samo ples. Pridružite se jim lahko kadarkoli med septembrom in junijem. Plesna šola polna kreativnosti, umetniških projektov, se lahko pohvali s številnimi izjemnimi  uspehi tudi na tekmovanjih po Evropi. M-DANCE plesalci potujejo - v naslednji sezoni odhajajo v Maroko, Turčijo, Srbijo na mednarodne plesne odre izven Evropske unije.


  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

21. Lirikonfest - Velenje v čašah poezije (1/2)

Celovečerno pesniško-potopisno branje nominirancev za festivalne nagrade ter kantavtorski koncert (Andraž Polič in Primož Pirnat)
  Rezervat za poezijo na terasi hotela Razgoršek ( Stari trg)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »