Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 12. marec 2022

Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
April 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Prihod pomladi na gregorjevo

Gregorjevo je praznik, ki se praznuje 12. marca na god svetega Gregorja. Takrat naj bi se po ljudskem izročilu ženili ptički, ki v tem času res postanejo bolj živahni, v zraku se čuti pomlad. Po starih običajih so se dekleta ozirala v nebo, saj je po ljudskem verovanju veljalo, da bo prva ptica, ki jo bo dekle videlo na ta dan, naznanila, kakšen bo njen mož.

V Velenju bomo prihod pomladi in razcveta ljubezni pozdravili z nastopoma Šaleškega folklornega društva Koleda in folklorne skupine Osnovne šole Gustava Šiliha. Plesalci in godci bodo ljudske plese in šege, ki so med nami zakoreninjene že dolgo, predstavili v centru mesta in na ploščadi pred Domom kulture Velenje.

  ploščad pred Domom kulture Velenje (pred Domom kulture Velenje in na Cankarjevi ulici)
  Prost vstop
Preberi več »

Brezplačno vodenje ob dnevu žena

Ob dnevu žena in materinskem dnevu, vas vabimo na brezplačno vodenje po mestnem središču Velenja. 
Prijave in rezervacije sprejemamo na 03 896 17 15 ali turizem@velenje.si.

Drage ženske in matere, vljudno vabljene v našo družbo.
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave 16 mladih slovenskih fotografov z mladinskega svetovnega bienala 2021 v Belgiji

Razstava državne kolekcije fotografij mladih v starosti do 16 let, ki je konec leta 2021 na Svetovnem mladinskem bienalu v Belgiji dosegla izjemen uspeh: skupinsko bronasto medaljo ter eno posamično srebrno medaljo. Z nagrajenimi fotografijami se bo predstavilo 16 mladih fotografov.
  Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
  Prost vstop
Preberi več »

Začutite utrip Šaleške doline v družbi lokalnega vodnika

Si želite drugačne izkušnje in bi si Šaleško dolino ogledali na poseben način? Vodeni ogledi mesta so lahko doživetja, ki v vas zbudijo občutke zanimanja, sproščenosti in zadovoljstva. K temu največ pripomore strokoven in izkušen lokalni vodnik, ki storitev izvaja na zanimiv, zabaven in odgovoren način.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline se trudimo, da bi zagotavljali najboljše storitve turističnega vodenja. Nudimo vodene oglede Velenja, Šoštanja in bližnje okolice v naslednjih jezikih: ANG, NEM, HR/SRB, RUS, UKR, IT, ESP. Poleg klasičnih ogledov vam lahko ponudimo tudi izvirne in avtentične doživljajske oglede, ki jih izvajamo za posameznike, manjše ali večje skupine, šolske skupine in ostale izletniške skupine.

Za vse informacije smo na voljo na tel. št. 03 896 17 15, vsak dan med 9. in 17. uro ali nam pišite na turizem@velenje.si. Obvezne so predhodne rezervacije, vsaj dva dni pred želenim terminom vodenega ogleda.

  po dogovoru
Preberi več »

Železni aktivizem - Madness of the fall

Poletno vzdušje je že izpuhtelo, dnevi so že hladnejši in temačnejši del leta je tu!! Naša žetev je pa tretja edicija Madness of the Fall dogodka! Na koncertu, ki ga organizira Železni aktivizem bodo nastopili Dickless Tracy, Decatholicize in Human host body.
  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Koncert Dan D

Končno je tu:
DAN D za DRUŽENJE brez omejitev
DAN D za odprte DOGODKE
DAN D za sproščeno ZABAVO

PRAZNUJMO SKUPAJ!

Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na preizkušene vzorce in cone udobja, svoje poslušalce z vsakim albumom in vsakim nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in podobni, s Simfoničnim orkestrom RTVSlo so leta 2009 napolnili Križanke, z akustičnim projektom Tiho osvojili slovenske gradove in se podali na popolnoma novo pot z dvojnim albumom DNA D, ki so ga mnogi glasbeni kritiki proglasili za album leta 2015. V letih 2017 in 2018 so v svojem placu za vaje izvedli uspešno anti-turnejo, ki jo je obiskalo več kot 2000 poslušalcev. Rezultat teh srečanj je album Knjiga pohval in pritožb, ki je izšel marca 2019.

Dan D so: Tomislav Jovanović – Tokac – vokal, Marko Turk – kitara, Boštjan Grubar – klaviature, Nikola Sekulović – bas kitara in Dušan Obradinovič – Obra – bobni.


  Titov trg
  vstop prost
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

V iskanju figure

Likovna dela predstavljajo učenci Osnovne šole  Gorica Velenje (od 4. do 9. razreda), ki so ustvarjali v različnih likovnih tehnikah upodabljanja človeške figure pod mentorstvom likovne pedagoginje Saše Šižgorič.

Razstava bo na ogled v februarju in marcu 2022.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

KAJUH 100 LET - Priložnostna grafična podoba

V Mestni knjižnici Šoštanj ob obletnici smrti Karla Destovnika - Kajuha razstavljamo predstavitev idejne zasnove in osnovnih elementov priložnostne grafične podobe KAJUH 100 LET, ki je skozi sodoben likovni pristop vizualno opremila 100. obletnico rojstva pesnika prihodnosti in človekoljuba Karla Destovnika-Kajuha. Podobo so v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in občino Šoštanj zasnovali v kreativni platformi Opa!celica.

Priložnostna grafična podoba vključuje elemente, ki izražajo optimizem, se spogledujejo z digitalnim svetom in pripovedujejo zgodbe skozi ilustrativne kompozicije. Obenem pa ob podpori barvite svežine ter prepletu retro-modernih črkovnih tipografij poezija ikoničnega Kajuha sproščeno vstopa v svet mlajših generacij.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »