Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 4. marec 2022

Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
April 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Lov na svetilko skrivnosti

Vodena dvourna pustolovščina skozi zanimive lokacije mesta Velenje, kjer vas čakajo starodavni izzivi. Z interaktivno pomočjo Pike in lokalne turistične vodnice vas bodo doživetja pripeljala do skritega zaklada.

Število mest je omejeno, obvezne predhodne prijave: turizem@velenje.si ali 03 896 17 15

Zbirno mesto: pred Vilo Bianca, Stari trg 3, Velenje    Prost vstop
Preberi več »

Zimski počitniški živ-žav v Vili Rožle

Prihodnji teden praznujemo dan žena. Za mame, sestre, babice, tete in vse nam drage ženske bomo izdelali cvetoče čestitke s sladkim presenečenjem, ki jim jih bomo poklonili ob 8. marcu in prikupne mačke, ki bodo krasile naše sobe.


  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Spider Man: Ni poti domov

Počitniški kino (Spider Man: No Way Home)
Znanstvenofantastična akcija, 159 minut (ZDA)
Režija: Jon Watts
Igrajo: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon

Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 
  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5 EUR
Preberi več »

Beli bojevnik v črni obleki

Redna filmska predstava
Dokumentarni film, 88 min (Slovenija)
Režija: Maja Weiss
Nastopajo: Ivan Kramberger ml., Marijan Bauer, Igor E. Bergant, Ivan Bukovnik, Zlatan Čordić - Zlatko, Marko Demšar, Zlatan Dežman, Andrej Fišinger, Petra Greiner, Janez Janša, Boris Jaušovec, Jelko Kacin, Franc Kangler, Ninna Kozorog, Boris Krabonja, Jože In Ludvik Kramberger, Boris In Bogdan Kramberger, Tomo Križnar, Igor Kršinar, Milan Kučan, Bojan Labovič, Feri Lainšček, Jernej Letnar Černič, Boris Marčič, Marijan Močivnik, Elena Pečarič, Lojze Peterle, Ernest Petrič, Jože Pirman, Dimitrij Rupel, Karolina Starovasnik, Marcel Štefančič Jr., Lojze Veberič, Vlado Paveo, Maja Weiss, Dušan Zagorc, Ali Žerdin, Joco Žnidaršič, poslanke in poslanci Državnega zbora RS ter sopotnice in sopotniki Ivana Krambergerja.

  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Katja Felle, 500 GB

Slikarka Katja Felle je po študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani izobraževanje nadaljevala v Berlinu, trenutno pa živi v Parizu. Delovala je v umetniški skupin 3kolektiv, ki je odmevno vstopila v slovensko alternativno sceno. Z različnimi projekti, od slikarstva, instalacij, videa, gobelinov in računalniških grafik preizprašuje sebe in javnost, kako se pogrezamo v pasti agresivnosti tehnologij.


  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

V iskanju figure

Likovna dela predstavljajo učenci Osnovne šole  Gorica Velenje (od 4. do 9. razreda), ki so ustvarjali v različnih likovnih tehnikah upodabljanja človeške figure pod mentorstvom likovne pedagoginje Saše Šižgorič.

Razstava bo na ogled v februarju in marcu 2022.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

KAJUH 100 LET - Priložnostna grafična podoba

V Mestni knjižnici Šoštanj ob obletnici smrti Karla Destovnika - Kajuha razstavljamo predstavitev idejne zasnove in osnovnih elementov priložnostne grafične podobe KAJUH 100 LET, ki je skozi sodoben likovni pristop vizualno opremila 100. obletnico rojstva pesnika prihodnosti in človekoljuba Karla Destovnika-Kajuha. Podobo so v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in občino Šoštanj zasnovali v kreativni platformi Opa!celica.

Priložnostna grafična podoba vključuje elemente, ki izražajo optimizem, se spogledujejo z digitalnim svetom in pripovedujejo zgodbe skozi ilustrativne kompozicije. Obenem pa ob podpori barvite svežine ter prepletu retro-modernih črkovnih tipografij poezija ikoničnega Kajuha sproščeno vstopa v svet mlajših generacij.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Galerija Vile Bianca - razstava Dizajn

Dizajn, oblikovanje, nas ne sme pustiti ravnodušne na različnih področjih življenja. Estetika in lepota oblikovanja oblačil, je prevzela ustvarjalke likovnega krožka, ki so na svojstven likovni način, z različnimi materiali in tehnikami upodobile detajle oblačil, obutve in modnih dodatkov. Tudi tokrat njihova ustvarjalna kreativnost ni zatajila. Ustvarile so nekaj zanimivih del, ki bodo bogatila razstavo in po ogledu tudi vaše duše. 

Vabljeni na ogled razstave vsak dan med 9. in 17. uro. 

  Prost vstop
Preberi več »