Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 21. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Mednarodni dan turističnih vodnikov - brezplačna vodenja

Tudi v Šaleški dolini bomo praznovali mednarodni dan turističnih vodnikov, ki ga od leta 1990 obeležujemo 21. februarja in s tem slavimo »rojstni dan« Svetovne zveze društev turističnih vodnikov WFTGA. Na ta dan se turistični vodniki predstavijo lokalni javnosti s tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. V Šaleški dolini ga bomo pospremili s številnimi aktivnostmi, tako pa prispevali k večjemu ugledu poklica turističnega vodnika, saj bomo širšo javnost ozaveščali o prvinah kakovostnega turističnega vodenja in njegovi dodani vrednosti.


PONEDELJEK, 21. 2. 2022, ob 12. uri – brezplačen interaktiven voden ogled Velenja

Vodenje bodo izvedli dijaki Šole za storitvene dejavnosti in študenti Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje. Znamenitosti mestnega središča bodo predstavili prek skupinskega reševanja izzivov. Ena od turističnih vodnic bo tudi Maja Šmon – lanskoletna zmagovalka na državnem tekmovanju za mladega turističnega vodnika Slovenije. 


Zaradi zagotavljanja varnosti vas vljudno prosimo, da svoje obiske vodenj najavite z elektronskim sporočilom na naslov turizem@velenje.si ali klicem na telefonsko številko 03 896 17 15. Vsa vodenja bomo izvedli v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, zato vas prosimo, da jih tudi vi dosledno upoštevate. 


  Prost vstop
Preberi več »

VR doživetje potopljenih vasi

Na pomolu Viste doživite nepozabno izkušnjo z VR očali in izkusite virtualni potop v nekdanjo vas. 

Ob upoštevanju vseh PCT pogojev, bomo ob MEDNARODNEM DNEVU TURISTIČNIH VODNIKOV organizirali brezplačen pogled skozi VR očala v potopljeno vas pod jezerom. 

Vabljeni, da si svoje doživetje rezervirate na 03 896 17 15 ali na turizem@velenje.si.

Vabljeni.
  Prost vstop
Preberi več »

Brezplačna ROBO delavnica

Vabljeni na brezplačno ROBO delavnico. Prijave na rok.zebovec@gmail.si ali na Rokovo telefonsko številko: 031 280-335. Število mest je omejeno. 
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Šola za starše: "Otroci so naše največje bogastvo"; sezona 21/22

Razumevanje in zdravljenje otroških travm

Predavateljica: Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije, doktorica znanosti s področja Zakonske in družinske terapije

Otroci se zaradi različnih travmatičnih dogodkov pogosto znajdejo v stiski, ki jo ne zmorejo ali ne znajo ubesediti. Začnejo se počutiti slabo, to pa se lahko kaže v različnih čustvenih, vedenjskih in nepojasnjenih zdravstvenih težavah. Ker sami niso zmožni regulirati vznemirjenja v avtonomnem živčnem sistemu, potrebujejo pomoč odraslih. Da bi lahko razumeli in pomagali otrokom, se bomo posvetili dogajanju v otroških možganih, posledicam in iskanju načinov pravilnega pristopa glede na otrokovo razvojno stopnjo. Pridobljeno znanje bo lahko v pomoč staršem in strokovnjakom pri njihovem poklicnem delu.

Sara Jerebic je specialistka zakonske in družinske terapije in doktorica znanosti s področja Zakonske in družinske terapije. Klinično delo s posamezniki, pari, otroki in družinami izvaja na Družinskem inštitutu Bližina v Celju (www.blizina.si). Od leta 2006  je soustanoviteljica in strokovna direktorica inštituta . Svoje klinično in raziskovalno delo usmerja v partnerske odnose, relacijske travme in zasvojenosti. Zasnovala je edinstveni program terapevtske obravnave otrok in mladostnikov, kjer preko raziskovanja govorice telesa razvijajo samozavedanje in krepijo samopodobo. V soavtorstvu je izdala knjigo Bližina osrečuje (2017), namenjeno zakoncem, staršem in mladostnikom oz. vsem, ki jih zanimajo odnosi. Je urednica znanstvene monografije Nasilje: od razumevanja vzrokov k iskanju rešitev (2021). 

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na predavanju prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, do ponedeljka, 21. januarja 2022, do 13. ure. Na dan predavanja vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto.

  Vila Rožle (svetovni splet (zoom))
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: Pametna mesta in skupnosti

Okrogla miza
Vse več je govora o pametnih mestih prihodnosti, ki bodo temeljila na naprednih in povezanih tehnologijah. Množijo se politične iniciative in finančne perspektive, ki tak razvoj podpirajo ter v mestna, pa tudi podeželska okolja vpeljujejo rešitve temelječe na umetni inteligenci, avtomatizaciji, kompleksnih podatkovnih zbirkah in mobilnih tehnologijah, pa tudi biotehnoloških rešitvah. A kakšno vlogo bo pri tem odigrala povezanost ljudi ter njihovo znanje o uporabi naprednih tehnologij? Kako oblikovati pametne skupnosti, ki se bodo lahko zanesle na visoke tehnologije zadovoljevanja družbenih potreb v skladu s cilji trajnostnega razvoja? 
  Vila Bianca (Stari trg 3)
  Prost vstop
Preberi več »

Telesce

Filmsko gledališče (Piccolo corpo)
Drama, 89 min (ITA, SLO, FR)
Režija: Laura Samani
Igrajo: Celeste Cescutti, Ondina Quadri, Marco Geromin, Marzia Corinna Mainardis, Marisa Rupil, Ivo Ban


  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Kajuh v barvah

Ob obletnici rojstva pesnika Kajuha razstavljamo sedem knjižnih naslovnic iz zbirke KAJUH100. Naslovnice je oblikoval Peter Stanislav Hafner.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zima v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del na temo Zima. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »