Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 17. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Sočutna info točka za žalujoče - pokopališče Podkraj

Slovensko društvo Hospic si prizadeva z različnimi pristopi spreminjati odnos do minevanja, smrti in žalovanja v prid človekovega dostojanstva in sočutja. Vabljeni vsi, ki ste izgubili bližnjega in se soočate s procesom žalovanja, potrebujete pogovor, podporo in dodatne informacije povezane s procesom žalovanja. V prostorih vežic na pokopališču Podkraj so vam na voljo vsak četrtek od 8.30 do 10.00 ure na voljo usposobljeni prostovoljci Slovenskega društva hospic - Območnega odbora Velenje. e-mail: velenje@hospic.si

tel.: 051 415 447, 041 365 731

  pokopališče Podkraj
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: BridA: Likovni tokokrog

Kreativna otroška delavnica
Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bomo izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja takšna, kot jih imamo pri matičnih ploščah vseh elektronskih naprav, z razliko, da bodo te matične plošče postale kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo prevodnosti energije. 
  Kunigunda - Multimedijski center (Trg mladosti 7)
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: KNOCK KNOCK: What's there?

Interaktivna a/v instalacija
Humanoidna prikazen v izložbi zre na ulico in čaka na človeški stik. Motnje, ki jih obiskovalec povzroči s svojo interakcijo, postanejo vez med resničnim svetom in projekcijo. 
BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih): koncept in vizualna zasnova 

Črt Trkman: zvočna in ostala tehnika

  Bivša trgovina Hummel v NC mercator, Šaleška cesta 1
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Ob poslušanju zgodbice bomo otroke popeljali v svet jogijskih položajev (asan). Z vami bo Nina Časl. Namenjeno otrokom od tretjega leta dalje.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Cool knjiga

Tokratni krožek bodo mladi bralci namenili poeziji. Govorili bodo o novi pesniški zbirki Vinka Möderndorferja, Romeo in Julija iz sosednje ulice, ki je namenjena prav njim, najstnikom, ki se srečujejo s prvo ljubeznijo in zaljubljenostjo.

Pesmi, ki so iskrive, duhovite, pa tudi ganljive, spremljajo izvirne ilustracije Jureta Engelsbergerja, ki poskrbijo, da se bralec ob branju še dodatno zabava. Krožek vodi Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Letni koncert trobilcev Glasbene šole Velenje

Nastop učencev Glasbene šole Velenje in dijakov Umetniške gimnazije Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovor s Katjo Felle

Pogovor

Razstava z naslovom 500 GB je nadaljevanje razvijanja sodobnega slikarskega medija Katje Felle, ki se že nekaj let ukvarja z digitalnimi mediji, povezanimi s slikarsko prezentacijo. Gre za neke vrste dokumentiranje in prezentiranje, ki se aktualizira preko intermedijske vizualizacije. Ta je absolutno povezana z uporabnikom, ki jo osmisli v postopku odpiranja »datoteke-slike«. Brez naslovnika-gledalca ostaja zakodirana v okviru datoteke. Prav trenutek »odkritja-odprtja« ujame avtorice v svoj poudarek in osmišljanje, ki sta razpeta med neberljivo ikono in razkritjem njene vsebine.

Pogovor bo vodila kustosinja razstave mag. Milena Koren Božiček.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Gruzija - svet v malem

Gruzija je bila vedno na prepihu zgodovine. Boreči se narod z ruskimi, iranskimi in turškimi silami za svoj obstoj, je razvil lastni jezik in pisavo pod objemom neokrnjene, pisane narave. Z nami bo Barbara Kelher.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Zbogom korona, mi gremo na dopust

Stand-up predstava z akordi
SiTi Teater BTC

Živimo v čudnih časih. Pravila, opozorila, navodila, ukrepi. Stojimo v vrstah za testiranje, stojimo v vrstah za cepljenje. Se cepimo in cepljenju nasprotujemo. Maske nosimo, maskam nasprotujemo. Bolj kot spremljamo dogajanje, manj nam je jasno kako živeti. Minilo je več kot dve leti od prvega alarma, družba je še vedno zaskrbljena in zbegana. Kam je izginil smeh? Smeh je - v človeku. Ko si pred trgovino brez maske in bi skoraj raje pobral tisto s tal, kot šel nazaj po novo. Ko plačaš hitri test za vstop, na vhodu pa samo zamahnejo z roko. Smeh je - v družini. Ko ti družinski kuža služi kot izgovor za sprehod med policijsko uro. Ko se šolanje od doma in služba od doma združita v dve naravni katastrofi. Ko se "poceni varuška" v obliki mobilnega telefona spremeni v več sto evrski strošek, ki ga otrok pridela z nakupi v aplikaciji Google play. Smeh je - med prijatelji. Komik Perica Jerković in kantavtor Robert Petan sta med ustvarjanjem predstave postala prav to in komaj čakata, da vas nasmejeta z norimi anekdotami, izvirnimi šalami in zabavnimi songi!

Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 


  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  15 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »