Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 15. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

konS ≡ modul: Gregor Krpič - DIY Chime

Kreativna delavnica

Kreativna delavnica DIY Chime je namenjena izdelavi samostojnega elektronskega zvočila, ki je preoblikovana kopija zvočila Synchime. Delavnica je namenjena dijakom, študentom in starejšim ter je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Obvezna predhodna prijava na: prijave@mc-velenje.si.


  Kunigunda - Multimedijski center (Trg mladosti 7)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna: izmenjevalnica domačih semen

V naravi se začenja nov krog življenja, nov cikel. Cikli se od vekomaj ponavljajo in mi, ljudje, se lahko iz njih veliko naučimo. Ko narava na videz počiva, ljudje planiramo, kaj bomo sejali, sadili in izbiramo najboljša in najbolj zdrava semena. Le ta nam, ob množici drugih pogojev, lahko zagotovijo bogato letino.

Februarska Zeliščarna je priložnost, da se ob sprehodu v naravi pogovorimo, kaj bomo letos dali v rodovitno prst. Srečanje je priložnost tudi za izmenjavo domačih semen.

Dogodek je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost, ki ga delno financira MO Velenje. Vodi Kata Laštro, v sodelovanju z DPM LEVI BREG Velenje.

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Osvetljena Vista

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Vista bo obarvana zlato

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovna kampanja, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti . Leta 2002 ga je ustanovila mednarodna organizacija International Childhood Cancer Day, ki se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju. 
  Prost vstop
Preberi več »

Romunija: potovanje z avtodomom po deželi grofa Drakule

Adrijana Ježovnik Andrejc, popotnica in pripovedovalka zgodb, je po Romuniji potovala z družino. Naredili so 4000 km krožne poti. Romunija jih je navdušila tako geografsko, kot kulturno in zgodovinsko. Najbolj so bili presenečeni nad prijaznostjo domačinov. S predavanjem pa želi razbiti tabuje o Romuniji.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Međimurci med Prešernom in Kajuhom

V programu bodo sodelovali člani Kulturnega društva Međimurje iz Velenja, ki bodo poleg glasbenega programa izvedli recitacije del Franceta Prešerna in Karla Destovnika Kajuha v prevodu v hrvaškem jeziku.

Nedavno je namreč izšla knjiga Kajuh v drugih jezikih, ki je na voljo tudi v Knjižnici Velenje.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Kajuh v barvah

Ob obletnici rojstva pesnika Kajuha razstavljamo sedem knjižnih naslovnic iz zbirke KAJUH100. Naslovnice je oblikoval Peter Stanislav Hafner.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zima v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del na temo Zima. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zimska pravljica

Na otroškem oddelku bodo pripravili pravljice, ki govorijo o naravi, živalih in dogodivščinah pozimi. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »