Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 10. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Sočutna info točka za žalujoče - pokopališče Podkraj

Slovensko društvo Hospic si prizadeva z različnimi pristopi spreminjati odnos do minevanja, smrti in žalovanja v prid človekovega dostojanstva in sočutja. Vabljeni vsi, ki ste izgubili bližnjega in se soočate s procesom žalovanja, potrebujete pogovor, podporo in dodatne informacije povezane s procesom žalovanja. V prostorih vežic na pokopališču Podkraj so vam na voljo vsak četrtek od 8.30 do 10.00 ure na voljo usposobljeni prostovoljci Slovenskega društva hospic - Območnega odbora Velenje. e-mail: velenje@hospic.si

tel.: 051 415 447, 041 365 731

  pokopališče Podkraj
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica oljnega slikarstva

kreativna delavnica za odrasle

V duhu aktualne razstave umetnice Katje Felle se bomo na tokratni delavnici podali v barviti svet slikarstva in navdih poiskali v živahnih koloritih razstavljenih del. Spoznali bomo tradicionalno tehniko oljnega slikarstva in ustvarili svojo miniaturo.

Delavnico bo vodila akad. slik. Uršula Skornšek.  

Prijave na: info@galerijavelenje.si, število mest je omejeno na 10.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: Boštjan Perovšek - Zvočna Prepletanja

Odprtje umetniške instalacije
Umetniško delo Zvočna prepletanja, glasbenika Boštjana Perovška, deluje na področju spajanja znanosti in umetnosti. Znanstveno proučevanje vibracijskih signalov živali (biotremologija) je z vidika umetnosti zanimivo predvsem zaradi zvočne manifestacije aktivnosti živali, skozi specifično organizacijo zvočne mase pa lahko seže tudi v polje komunikacije med živimi bitji. Kompozicijo tvorijo neobdelani zvoki aktivnosti žuželk in pajkov, ki so naknadno elektronsko obdelani. 
  Pekarna (Stari trg 17)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Kajuh v barvah

Ob obletnici rojstva pesnika Kajuha razstavljamo sedem knjižnih naslovnic iz zbirke KAJUH100. Naslovnice je oblikoval Peter Stanislav Hafner.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zima v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del na temo Zima. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zimska pravljica

Na otroškem oddelku bodo pripravili pravljice, ki govorijo o naravi, živalih in dogodivščinah pozimi. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »