SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 16. december 2021

December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Januar 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Dobrodelni bazar in obisk Dedka Mraza

Prodaja izdelkov učencev, učiteljev in staršev za Šolski sklad OŠ Gorica, kulturni program in obisk Dedka Mraza. 
  Igrišče OŠ Gorica
  Prost vstop
Preberi več »

Bazar in prihod Dedka Mraza

Na dobrodelnem bazarju boste lahko kupili izvirne otroške izdelke in pogledali program, ki so ga učenci pripravili Dedku Mrazu.
  Igrišče OŠ Gorica
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave Jaslice

V parku Velenjskega gradu bodo velenjski muzealci odprli tradicionalno razstavo Jaslice. 
  Park Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Z vami bo Janja Rednjak.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Sončni žarek: spletni bralni klub

V decembrskem bralnem klubu Sončni žarek se bomo pogovarjali o knjigi Mali princ. Vodilo »kdor hoče videti, mora gledati s srcem,« nas bo popeljalo skozi zadnje dneve letošnjega leta.

Pogovor vodi Stanka Ledinek.

Za dodatne informacije in prijave pišite na e-naslov: stanka.ledinek@vel.sik.si.
  Splet
  Prost vstop
Preberi več »

Nasmeh v očeh, koncert

Koncert otroškega in mladinskega pevskega zbora ter komorne godalne zasedbe učencev in dijakov Glasbene šole Velenje.
Za obisk dogodka je potreben izpolnjen PCT pogoj ter spoštovanje vseh ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število sedežev je omejeno, organizator prosi za razumevanje.

V kolikor prireditve zaradi zdravstvenih razmer ne bo mogoče izvesti pred publiko, bo ta izvedena preko spleta, o čemer bo javnost pravočasno obveščena preko objav na spletnih straneh in socialnih omrežij organizatorja.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev novega 18. zvezka Šaleških razgledov

Letošnji zvezek prinaša vrsto odkritij, novosti in razmislekov o preteklosti in sedanjosti Šaleške doline. Od gospodarske tranzicije in izhoda iz premogovništva do osebnega pogleda na veliko vojno, vztrajanju nemškega duha v dolini tudi po ustanovitvi nove države SHS, pečatu, ki sta ga v dolini pustila v svetu uveljavljeni arhitekt Alfred Keller in pedagoginja ter filantropinja Eugenia Schwarzwald ter povsem neznana dejstva iz filmske zgodovine v Šaleški dolini. In še veliko drugih tem. Predstavitev bo vodila Andreja Ažber. 
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »