Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - December 2021

December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Januar 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Naše leto 2021

Ta veseli dan kulture

Odprtje fotografske razstave

Festival Velenje je tudi v letu 2021, ko je bil – kot vsi ostali - ujet v primež ukrepov in omejitev, izvedel vrsto izvirnih in ustvarjalnih dogodkov. Sodelavci in sodelavke so odkrivali nove lokacije, domislili vrsto izvirnih projektov, gostili številne umetnike … Zgodbe so zapisovali tudi skozi fotografije, ki so jih posneli Peter Žagar, Luka Štefulj in Ksenija Mikor.

Vabljeni na sprehod skozi fotografske utrinke tega nenavadnega, a vseeno lepega in umetniško bogatega leta!

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba mask.

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom, starejšim od treh let.

Pripovedovala bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralne urice

Bralne urice so namenjene starejšim v domu, ki težko berejo, še vedno pa radi prisluhnejo brani besedi. Bralne urice bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Ob poslušanju zgodbice bomo otroke popeljali v svet jogijskih položajev (asan). Z vami bosta Maja Praprotnik in Nina Časl.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Četrtkova peta

Ustvarjalnica božičnih okraskov za otroke in starše s Tjašo Rezman.

Dogodek prireja Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje - Vila Rožle.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Možiček

Možiček je prvi in največkrat izvajani slovenski balet ter svojevrsten poklon skladatelju Josipu Ipavcu ob stoti obletnici njegove smrti.

Plesalci: Mojca Majcen (Slovenija), Patricija Crnkovič (Slovenija), Branko Mitrović (BIH), Jakša Filipovac (Srbija)
Glasbeniki: Iztok Kocen, klavir; Nejc Avbelj, violina; Uroš Bičanin, violina; Anuša Plesničar, viola; Zoran Bičanin, violončelo; Miha Firšt, kontrabas; Urban Krč, bobni

Produkcija: Festival Velenje, Hiša kulture Celje, Profesionalno združenje baletnih umetnikov, koreografov in pedagogov Srbije, Albanian Dance Meeting, Balkan Dance Project, Mojca Majcen - plesalka
 
Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Celje, Mestna občina Velenje in Zavarovalnica Triglav.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  10 €, otroci 5 €
Preberi več »

Ta veseli dan kulture v Muzeju Velenje: dan odprtih vrat

Obiskovalci si bodo lahko brezplačno ogledali stalne in občasne razstave Muzeja Velenje na Velenjskem gradu ter razstave Hiše mineralov in Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.
  Velenjski grad (Hiša mineralov)
  Prost vstop
Preberi več »

Praznični sejem drobnih daril in dobrot

Čarobni december 2021

Ob decembrskem vzdušju bo potekal Praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času.

  Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

Ta veseli dan kulture

spletna predstavitev

Vabimo vas, da ob Ta veselem dnevu kulture in ob izteku razstave Zgodba hiše kultnega betona prisluhnete virtualni predstavitvi kustosinje razstave mag. Mileni Koren Božiček, ki bo predstavila zgodbo arhitekture Adija Miklavca in razvoj galerijske dejavnosti Od galerijskega kotička do Galerije. Predstavitev bo na ogled na spletnih platformah galerije (spletna stran, FB in Instagram).

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ta veseli dan kulture, Naša galerija

družinska urica

Galerija  je mnogo več kot samo razstavni prostor umetniških del. Na družinski urici bomo skupaj raziskali vse njene kotičke in se seznanili z osnovnimi načeli galerijske dejavnosti. V ustvarjalnem delu bomo naši galeriji nadeli čisto novo preobleko. 

Delavnica je primerna za otroke od sedmega leta starosti dalje. Delavnico vodi Nina Cvirn.

Št. udeležencev: 10

Prijave:info@galerijavelenje.si

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »