Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 20. november 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Digitalni marketing / delavnica, 1. del

Namen brezplačne delavnice v treh sklopih je udeležence naučiti, da samostojno pripravijo in izvedejo digitalno promocijsko kampanijo z vsemi ključnimi elementi. Naučili se bomo pisati promocijska besedila, jih vsebinsko dopolniti in predstaviti medijem, oblikovati grafike in animacije z orodjem Canva, zbrati adremo za stike z javnostjo in pošiljati elektronska sporočila s pomočjo orodja MailChimp. Pripravili bomo strategijo za družbena omrežja – tako organsko, kot plačano. Vse to pa bomo s pomočjo plačane promocije distributirali med različne ciljne publike s pomočjo orodja Facebook for Business. Naučili se bomo kako različnim uporabnikom družbenih omrežij Facebook in Instagram prikazovati različne oglase na različnih mestih kampanije, tako da sredstva porabimo optimalno in dobimo najboljše rezultate, glede na naše cilje.

1. Del 
Vsebinski marketing in nastopanje v medijih
– namen vsebinskega marketinga
– tipi vsebinskega marketinga
– distribucija medijskih vsebin po digitalnih kanalih
– javno nastopanje
– orodje Canva

27. 11. 2021 2. del delavnice
4. 12. 2021 3. del delavnice
  Regionalni multimedijski center Kunigunda, Trg mladosti 7
  Obvezne predhodne prijave do srede, 10, 11, 2021, na naslov: prijave@mc-velenje,si; PCT
Preberi več »

Cirkuške bolhe

Mini in Mega Pikin abonma ter izven

Lutkovno-igrana predstava Hiše kulture Celje

Nastopajo: Nuša Komplet Peperko - pripoved, Mirjana Brežnik - flavta in Tamara Povh - klavir

Predstava traja 35 minut. 3+

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask za starejše od 6 let.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Haiku - ljubiteljski besedni pouk

Družabno srečanje haiku poezije v družbi Vojke Miklavc
Vse ljubitelje poezije vabimo, da se nam v soboto, 20. 11. 2021, ob 11. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje pridružite na družabnem srečanju haiku poezije z naslovom Haiku - ljubiteljski besedni pouk. Vpogled v eno najbolj jedrnatih pesniških oblik na svetu - stoletja star japonski haiku, ki predstavlja enkraten vtis, trenutek življenja, vam bo predstavila Vojka Miklavc.

Haiku - ljubiteljski besedni pouk bo posvečen druženju in ustvarjanju z besedami, igranju z jezikom, razmisleku o izbiri besed ter ustvarjanju globljega pomena z uporabo le sedemnajstih zlogov. Po uvodni predstavitvi te edinstvene poezije, tradicionalno izvedene v orientalskem duhu, vas bomo izzvali, da se tudi sami preizkusite v premetavanju in sestavljanju besed in ustvarite svoj lasten haiku. Srečanje bomo zaključili s sprehodom skozi vaše na novo ustvarjene pesniške oblike.

Prijave do zapolnitve mest zbiramo do četrtka, 18. 11. 2021, na info@festival-velenje.si.

Vabljeni v pesniški svet in v igro besed!


Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask.

  Dom kulture Velenje (avla male dvorane)
  Prost vstop
Preberi več »

Gagarin

Redna predstava (Gagarin)
Mladinska drama, 97 minut (Francija)
Režija: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Igrajo: Alséni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven, Finnegan Oldfield, Farida Rahouadj, Denis Lavant 

Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Lepi kamen – Šoštanj 110

Aleksander Kavčnik se ob občinskem prazniku MO Šoštanj in 110. obletnici pridobitve mestnih pravic Šoštanja predstavlja s serijo fotografij. Vse fotografije so bile posnete z mobilnim telefonom Huawei P30 Pro.

Razstava bo na ogled do konca novembra.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Naše mesto Šoštanj

Otroci vrtca Šoštanj so ustvarjali ob 110. obletnici mesta Šoštanj.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pika Nogavička ima rdeča lička

Otroke iz Vrtca Velenje je spet obiskala Pika Nogavička. Tokrat so se otroci s Piko igrali, raziskovali in spoznavali nove ter stare, že pozabljene igre, ki jih je Pika izbrskala iz svoje zakladnice iger. Predvsem pa so se med igro zabavali in veselili skupnega druženja. Otroci so svoja doživetja poustvarili v likovnih delih, v katerih je v ospredje postavljena Pika Nogavička – najbolj zabavna in igriva deklica na svetu. Razstavo so pripravili otroci in strokovne sodelavke Vrtca Velenje.


  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »