Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 6. november 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Barve Afrike

Muzej Velenje vabi v galerijo na srečanje mladih muzealcev, na katerem se bodo z otroki podali v skrivnostni svet dediščine črne celine. Ob razstavi Barve Afrike bodo otroci spoznavali zanimivosti s potovanja češkega kiparja in raziskovalca Františka Foita po tej barviti celini. Potovanje po Afriki bodo tudi poustvarjali v likovni delavnici, ki jo bo vodila kustosinja muzeja, akademska slikarka Barbara Drev.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Paradise - Novo življenje

Redna predstava (Paradise)
 Komična drama, 85 min (Italija, Slovenija)
 Režiser: Davide Del Degan
 Igrajo: Vincenzo Nemolato, Giovanni Calcagno, Katarina Čas, Brane Završan


Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.


  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

Guitarras del Mundo (Kitare sveta)

Otvoritveni koncert Mednarodnega tekmovanja klasične kitare veleposlaništva Španije v Sloveniji 2021.

Nastopil bo »Sevilla Guitar Duo«: Francisco Bernier in Antonio Duro.

Spored
Fernando Sor: Fantasía op. 54
Antón García Abril: Homenaje a la Giralda
Alberto Ginastera: Canción del Árbol caído (Milonga)
Astor Piazzolla: Lo que vendrá (Tango)
Toru Takemitsu: Bad Boy
Joaquín Rodrigo: Tonadilla
Manuel de Falla: Danza del Molinero; Romance del Pescador; La Vida Breve

Koncert bo snemal Radio Slovenija.

Rezervacije vstopnic na: info@egta-drustvo.si

Za učence, dijake in študente je vstop prost.

  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  5 € (odrasli)
Preberi več »

Janez Dovč & Sounds of Slovenia

Abonma Klub in izven

Sporočamo vam, da bomo današnji koncert z naslovom Janez Dovč & Sounds of Slovenia normalno izvedli.  Seveda ob spoštovanju vseh ukrepov, ki so veljali že do sedaj: ob vstopu v dvorano bomo preverili PCT pogoj, obvezna je uporaba mask, pred vstopom v dvorano si razkužite roke, upoštevajte sedežni red na vstopnici ter sledite navodilom hostes za izstop iz dvorane. Prosimo vas, da na dogodek pridete le, če ste zdravi.

Nov odlok, ki začne veljati 8. novembra, prepoveduje organizacijo dogodkov na prostem, ne pa tudi v dvoranah s sedeži. To pomeni, da se bomo lahko na kulturnih dogodkih v dvoranah srečevali tudi v prihodnje.

Z odgovornimi dejanji čuvajmo kulturo in umetnost ter drug drugega!Janez Dovč & Sounds of Slovenia

Gregor Volk – kitara, vokal, violina
Metod Banko – vokal, kitara
Goran Krmac – tuba, bas, elektronika
Janez Dovč – harmonika, elektronika
Boštjan Gombač – pihala, zvočila, glas
Pevska skupina Maroltovke

Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost. (Igor Stravinski: Poetic in Music in the Form of Six Lessons)

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 13 €
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Lepi kamen – Šoštanj 110

Aleksander Kavčnik se ob občinskem prazniku MO Šoštanj in 110. obletnici pridobitve mestnih pravic Šoštanja predstavlja s serijo fotografij. Vse fotografije so bile posnete z mobilnim telefonom Huawei P30 Pro.

Razstava bo na ogled do konca novembra.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Naše mesto Šoštanj

Otroci vrtca Šoštanj so ustvarjali ob 110. obletnici mesta Šoštanj.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pika Nogavička ima rdeča lička

Otroke iz Vrtca Velenje je spet obiskala Pika Nogavička. Tokrat so se otroci s Piko igrali, raziskovali in spoznavali nove ter stare, že pozabljene igre, ki jih je Pika izbrskala iz svoje zakladnice iger. Predvsem pa so se med igro zabavali in veselili skupnega druženja. Otroci so svoja doživetja poustvarili v likovnih delih, v katerih je v ospredje postavljena Pika Nogavička – najbolj zabavna in igriva deklica na svetu. Razstavo so pripravili otroci in strokovne sodelavke Vrtca Velenje.


  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »